Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Адвокат Новіков опублікував документ, який підтверджує брехню Портнова

Ілля Новіков.

Цензор.НЕТ

Адвокат Новіков опублікував документ, який підтверджує брехню Портнова

Захисник Петра Порошенка Ілля Новіков на своїй сторінці у Фейсбуці опублікував документ про припинення кримінальної справи, порушеної у Панамі проти Порошенка за заявою одіозного діяча часів Януковича Андрія Портнова

Більше того – у Панамі порушена кримінальна справа проти Портнова за заявою адвокатів Порошенка одразу за  чотирма статтяи Кримінального Кодексу цієї країни. Портнова підозрюють у брехлому повідомленні про злочин, а також про фальсифікацію доказів.

Подаємо повний текст оприлюднених паном Новіковим документів.

Більше того – у Панамі порушена кримінальна справа проти Портнова за заявою адвокатів Порошенка одразу за  чотирма статтяи Кримінального Кодексу цієї країни.

«ПЕРША СПЕЦІАЛІЗОВАНА ПРОКУРАТУРА ПО БОРОТЬБІ З ОРГАНІЗОВАНОЮ ЗЛОЧИННІСТЮ.
Панама, четвер, 3 (03) жовтня, дві тисячі дев’ятнадцять (2019).
Рішення № 150
Ця Прокуратура здійснює розслідування, пов’язане із заявою про злочин, ідентифікаційний номер 201900045511, щодо можливого вчинення злочину проти ЕКОНОМІЧНОГО ПОРЯДКУ у вигляді ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ДОХОДІВ, ОТРИМАНИХ ЗЛОЧИННИМ ШЛЯХОМ.
I. ФАКТИ
Ця кримінальна справа надійшла до цієї установи 25 липня 2019 року відповідно до заяви, поданої Лсдо. ДЖІОВАННІ А. ФЛЕТЧЕР Х. [Ledo. GIOYANI A. FLETCHER H.] під час здійснення ним повноважень, наданих йому громадянином України ПОРТНОВИМ АНДРІЄМ ВОЛОДИМИРОВИЧЕМ, про можливе вчинення злочину ПРОТИ ЕКОНОМІЧНОГО ПОРЯДКУ у вигляді ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ДОХОДІВ, ОТРИМАНИХ ЗЛОЧИННИМ ШЛЯХОМ.
У скарзі зазначається, що у 2017 році ПОРОШЕНКО ПЕТРО ОЛЕКСІЙОВИЧ, який обіймав посаду президента України протягом 2014-2019 років, здійснив продаж акцій одного із телеканалів України на суму 300 мільйонів. Заявник вказує, що гроші від цієї операції були перераховані на рахунки компаній GATENO VENTURES INC., PETRON HOLDING CORP. та BATTERY INVESTMENT CORP., зареєстрованих у Республіці Панама, таким чином уникаючи сплати податків в Україні.
До заяви додаються належним чином перекладені та апостильовані письмові докази, які стосуються кримінальних розслідувань, котрі здійснюються в Україні Державним Бюро Розслідувань та які були ініційовані за заявою ПОРТНОВА АНДРІЯ ВОЛОДИМИРОВИЧА, поданою у травні поточного року, за фактом вчинення тих самих діянь.
II. ПОДАТКОВІ АСПЕКТИ
Після дослідження обставин, викладених у цій заяві, прокуратура зазначає, що заявою, поданою Лсдо. ДЖІОВАННІ А. ФЛЕТЧЕР Х. [Ledo. GIOYANI A. FLETCHER H.], підтверджується, що у травні 2019 року в Україні Державне бюро розслідувань порушило кримінальні провадження за фактом можливого вчинення аналогічного правопорушення за заявою ПОРТНОВА АНДРІЯ ВОЛОДИМИРОВИЧА. Зважаючи на це, Прокуратура Панами не може продовжувати розслідувати діяльність щодо заявленого можливого злочину, оскільки в Україні є аналогічні кримінальні провадження, розслідування яких триває.
Окрім цього слід зазначити, що для встановлення факту вчинення злочину ПРОТИ ЕКОНОМІЧНОГО ПОРЯДКУ у вигляді ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ДОХОДІВ, ОТРИМАНИХ ЗЛОЧИННИМ ШЛЯХОМ необхідно доведення існування предикатного злочину. У цьому сенсі Панамська правова система встановлює виключний перелік злочинів, які можуть бути предикатним злочином щодо легалізації доходів.
Так само в скарзі підкреслюється, що юридичні особи GATENO VENTURES INC., PETRON HOLDING CORP. та BATTERY INVESTMENT CORP., засновані в Республіці Панама, є компаніями, які отримали грошові кошти у результаті ухилення від сплати податків в Україні. Однак слід зазначити, що відповідно до законів Панами у 2017 році, тобто на момент можливого вчинення легалізації доходів, ухилення від сплати податків не входило до переліку злочинів, які можуть бути предикатними злочинами щодо легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.
Кримінальний процесуальний кодекс Республіки Панама в статті 275 передбачає, що:
«Стаття 275. Закриття справи. Прокурор може закрити справу, якщо він не зміг встановити виконавця або учасників, або не можливо визначити склад злочину. У цьому випадку розслідування може бути відновлене, якщо з’являться обставини, які дозволять згодом ідентифікувати виконавця чи учасників.
Також. Закриття справи. Якщо ви мені вірите, діяння не є злочином. Відхилення скарги або провадження у справі. Рішення може бути переглянуте, якщо потерпілий цього вимагатиме.» Підкреслення наше.
З наведеної норми однозначно випливає, що Прокурор може закрити справу, якщо він вважає, що заявлений факт не є злочином, на підставі цього відхиляючи скаргу, як пояснено та наведено у правових мотивах вище; на підставі цього ми вважаємо за доречне закрити цю справу за кримінальною скаргою, –

РІШЕННЯ
У силу вищезазначеного заступник прокурора Першої спеціалізованої прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю РОЗПОРЯДЖАЄТЬСЯ:
ПЕРШЕ: Закрити справу, ідентифіковану за номером папки 201800045511, відповідно до положень статті 275 Кримінально-процесуального кодексу.
ДРУГЕ: Видалити папку номер 201800045511 із Технологічної платформи порталу обвинувальної кримінальної системи.
ПРАВОВІ НОРМИ: статті 22, 73, 275 та інші відповідні статті Кримінального процесуального кодексу.
Приймайте до виконання.

Гілберто Аугусто Арона Карденас
Заступник прокурора Першої спеціалізованої прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю».

 

 

 

 

 

Telegram Channel