Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Учні «Світязького ліцею» збирали жолуді – аби кабанам-ікланам було що хрумати в люті морози (фото)

Ото молодці!

Фото: Шацький національний природний парк

Учні «Світязького ліцею» збирали жолуді – аби кабанам-ікланам було що хрумати в люті морози (фото)

Подібна допомога єгерям вже стала хорошою традицією

В мисливських угіддях Шацького НПП постійно проводяться біотехнічні заходи по заготівлі кормів. Основна їх мета – збереження, захист диких тварин та покращення умов їх існування. Щоб взимку тваринам було легше пережити холоди, єгері працюють цілий рік «не покладаючи рук»: навесні засівають поля кукурудзою, картоплею, топінамбуром, вівсом, роблять віники з кропиви та листяних порід; влітку заготовляють сіно; восени збирають урожай, а взимку – везуть корми на підгодівельні майданчики.

Вони з радістю беруть участь у подібних акціях, бо усвідомлюють, що тварини такі ж «громадяни» цього світу, як і ми з вами та переконані, що допомагати їм – наша необхідність.

Єгерській службі в заготівлі кормів для тварин допомагають не тільки працівники парку, але й учні місцевих шкіл. Зокрема, відбулася акція зі збору жолудів для звірів. Незмінними та активними помічниками лісівників уже вкотре є учні ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей», зокрема, агітбригада «Джерело». Вони з радістю беруть участь у подібних акціях, бо усвідомлюють, що тварини такі ж «громадяни» цього світу, як і ми з вами та переконані, що допомагати їм – наша необхідність.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel