Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Замість зірки тепер над пам’ятником тризуб

У місті Дружба провели декомунізацію.

Ямпіль.Info

Замість зірки тепер над пам’ятником тризуб

У місті Дружба на Сумщині обеліск на могилі борців за радянську владу в Дружбі став пам’ятником «Борцям за волю та незалежність України»

В місті за кошти місцевого бюджету відремонтовано та приведено у належний лад пам’ятник, який зараз має назву «Борцям за волю та незалежність України» та стеллу з іменами загиблих 1939-1945 років.

До 2015 року цей пам’ятник був присвячений протилежній стороні конфлікту – борцям за встановлення радянської влади, які якраз і боролись з військами Української Народної Республіки, Української держави та союзних військ, що дислокувалися в Хуторі Михайлівському.

Про це сьогодні сповістив офіційний сайт Дружбівської міської ради

Цікаво, що до 2015 року цей пам’ятник був присвячений протилежній стороні конфлікту – борцям за встановлення радянської влади, які якраз і боролись з військами Української Народної Республіки, Української держави та союзних військ, що дислокувалися в Хуторі Михайлівському.

До речі, цей період місцевої історії добре описаний в літературі радянського періоду. Прочитавши її можна провести чимало паралелей з сьогоденням. Як і сьогодні, українську владу в Україні російська преса називала такою, що «узурпувала владу», а напади російської армії на Україну – «допомогою російського пролетаріату».

Сьогодні над пам’ятником вискочить не червона зірка, а тризуб. Але чи став він від цього українським?

Джерело: Ямпіль.Info
Telegram Channel