Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Адвокат Гладковського подав до суду через незаконне тримання під вартою його підзахисного

Олег Гладковський.

ВВС Україна.

Адвокат Гладковського подав до суду через незаконне тримання під вартою його підзахисного

Адвокат ексзаступника глави РНБО Олега Гладковського подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ)

Про це йдеться в скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду, пише Цензор.НЕТ.  «Затримання підзахисного Гладковського О.В. є незаконним, позбавлення підзахисного свободи і тримання під вартою не має правових підстав, тягне за собою звільнення підзахисного Гладковського О.В.», - повідомив адвокат.

Він зазначає, що повідомлення про підозру було оформлено правоохоронцями через 3 години після затримання ексзаступника голови РНБО.

Повідомлення про підозру було оформлено правоохоронцями через 3 години після затримання ексзаступника голови РНБО.

Крім цього, адвокат зазначив, що, згідно з нормами українського законодавства, НАБУ може застосовувати подібні заходи лише «якщо є обґрунтовані підстави вважати, що можливою є втеча з метою ухилення від кримінальної відповідальності особи, підозрюваної у скоєнні тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину».

Як раніше заявляв захисник Гладковського, його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби понад десять разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

 

Telegram Channel