Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Кожен 50-й волинянин хворіє на рак!

В області кожна 50-та людина хворіє на рак, а після 50 років кожна  7-ма стикається з проблемою онкології.

Волинська ОДА.

Кожен 50-й волинянин хворіє на рак!

На боротьбу з онкологічними захворюванями в області виділили понад 185 млн грн

В Україні та на Волині зокрема, рівень захворюваності на онкологічні хвороби щороку зростає. Злоякісні новоутворення є однією з актуальних медико-біологічних та соціально-економічних проблем. В області кожна 50-та людина хворіє на рак, а після 50 років кожна  7-ма стикається з проблемою онкології.

В області кожна 50-та людина хворіє на рак, а після 50 років кожна  7-ма стикається з проблемою онкології.

 Щороку в області  діагностується близько трьох тисяч захворювань на злоякісні новоутворення, і помирає з них більше половини, причому 33-35 відсотків померлих – особи працездатного віку. Рівень онкологічної смертності, на жаль, залишається надзвичайно високим. Рак є причиною 15 відсотків смертності у загальній структурі смертності населення і поступається за показниками лише серцево-судинним захворюванням.

Така невтішна статистика вимагає особливої уваги та обумовлює необхідність посилення заходів щодо запобігання онкологічної патології, не тільки в закладах охорони здоров'я, але в установах і закладах усіх галузей економіки, науки, освіти, культури, засобів масової інформації. Онкологічні захворювання є соціальною проблемою, саме тому потребують координації зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування.

Загальна сума обласної програми становить185 648,90 тис. грн. Це кошти обласного та місцевих бюджетів, кошти об’єднаних територіальних громад.

Відтак, сьогодні в ході двадцять п’ятої сесії Волинської обласної ради депутати підтримали проект рішення Про затвердження обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2020-2022 роки. «За» проголосували понад 40 депутатів. Розробниками програми є КП «Волинський обласний медичний центр онкології» та управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації. Загальна сума обласної програми становить185 648,90 тис. грн. Це кошти обласного та місцевих бюджетів, кошти об’єднаних територіальних громад.

 – Це необхідна та важлива програми для усіх волинян, – наголосила голова обласної ради Ірина Вахович.

Фінансові активи закладені в обласній програмі боротьби з онкологічними захворюванями будуть спрямовані на профілактичні заходи зменшення онкологічних захворювань, придбання необхідного обладнання для районних медичних закладів, інформаційно-просвітницьку роботу тощо.

 Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Джерело:  Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
Telegram Channel