Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
14 дітей на Любешівщині мають рідкісні захворювання: депутати просять у Києва  допомоги

Любешівські обранці наголошують: проблеми цукрового діабету, орфанних, імунних захворювань стоять настільки гостро, що потребують негайного вирішення.

Радіо Свобода.

14 дітей на Любешівщині мають рідкісні захворювання: депутати просять у Києва допомоги

Депутати Любешівської селищної ради звернулися з проханям про державну підтримку для тяжкохворих

Про це йдеться на сайті ОТГ.

На сьогоднішній день проблеми цукрового діабету, органних (рідкісних), імунних захворювань в Україні стоять настільки гостро, що потребують негайного вирішення. З цією метою депутати Любешівської селищної ради звернулися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та управління охорони здоров’я Волинської ОДА щодо виділення коштів із Державного бюджету України  для забезпечення медичними препаратами та витратними допоміжними матеріалами хворих на:

цукровий діабет;

фенілкетонурію;

забезпечення ліками (імуноглобуліном) для замісної терапії хворих на рідкісні імунні захворювання;

забезпечення ліками для проведення терапії хворого на рідкісне (орфанне) захворювання: вроджена вада серця з легеневою гіпертензією, за рахунок коштів державного бюджету.

Рішення підтримано одноголосно.

Рішення прийнято одноголосно.
Рішення прийнято одноголосно.

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Любешівської селищної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, управління охорони здоров’я  Волинської ОДА

щодо виділення коштів із державного бюджету України для забезпечення медичними препаратами та витратними допоміжними матеріалами хворих на цукровий діабет; фенілкетонурію; забезпечення ліками (імуноглобуліном) для замісної терапії хворих на рідкісні імунні захворювання; забезпечення ліками для проведення терапії хворого на рідкісне (орфанне) захворювання: вроджену ваду серця з легеневою гіпертензією, за рахунок коштів державного бюджету.

На сьогоднішній день проблеми цукрового діабету, орфанних, імунних захворювань в Україні стоять настільки гостро, що потребують негайного вирішення. Уникнути ускладнень та негативних наслідків хвороб можна при вчасному забезпеченні лікарськими засобами та допоміжними матеріалами.

Станом на жовтень місяць 2019 року в Любешівській селищній раді проживає 9 дітей до 18 років з цукровим діабетом, 1 особа з рідкісним імунним захворюванням, 1 дитина з важкою вродженою вадою серця та 3 дитини, хворих на фенілкетонурію.  Забезпечення, яке надається державою, покриває частину потреби у лікарських засобах. 

Станом на жовтень місяць 2019 року в Любешівській селищній раді проживає 9 дітей до 18 років з цукровим діабетом, 1 особа з рідкісним імунним захворюванням, 1 дитина з важкою вродженою вадою серця та 3 дитини, хворих на фенілкетонурію.  Забезпечення, яке надається державою, покриває частину потреби у лікарських засобах. 

Враховуючи високу вартість лікування та розхідних матеріалів, неспроможність місцевого бюджету забезпечити лікування дітей з вище зазначеними хворобами без підтримки держави неможливо.

Ми , депутати Любешівської селищної ради, просимо Вас:

  • передбачити пожиттєве забезпечення громадян, які страждають на орфанні захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання, з обов’язковим державним фінансуванням;
  • забезпечити своєчасне фінансування заходів державних програм за цими напрямами;
  • збільшити обсяг медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на охорону здоров’я.
  • невідкладно віднайти можливість для забезпечення вказаних цільових видатків медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення належного рівня надання медичної допомоги хворим та уникнення соціальної напруги серед населення.

 

Джерело: Сайт Любешівської ОТГ.
Telegram Channel