Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку курять у барах, а цигарками торгують поблизу шкіл

Результатами моніторингу закладів харчування міста поділилася регіональна координаторка Оксана Ютовець на Театральній площі серед представників різних організацій.

facebook/volocz

У Луцьку курять у барах, а цигарками торгують поблизу шкіл

Волинський обласний центр громадського здоров'я повідомив, що представники Всеукраїнської кампанії «Молодь вільна від куріння» провели моніторинг луцьких кав’ярень, ресторанів і виявили 6 закладів-порушників

Регіональна координатора кампанії Оксана Ютовець на Театральній площі міста, спілкуючись з людьми, нагадувала, що з 2012 року в Україні заборонено палити в громадських місцях, інформує Волинський обласний центр громадського здоров'я.

Як зазначають соціологи, поширеність куріння в Україні впродовж 2009-2014 років стрімко йшла на спад. Проте в останній час ця тенденція припинилась. Згідно опитувань, проведених 9-20 лютого 2019 року, щоденно палять 42% чоловіків і 9% жінок.

Згідно опитувань, проведених 9-20 лютого 2019 року, щоденно палять 42% чоловіків і 9% жінок. 

До речі, це вже другий моніторинг цієї організації, присвячений темі боротьби із курінням. Перший стосувався продажу тютюнових виробів поблизу навчальних закладів Луцька. Зокрема, виявили, що з 26-ти досліджених точки продажу тютюнових виробів у п’ятихвилинній доступності є поблизу 21 школи.

Telegram Channel