Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Древній Олександрійський Патріархат визнав канонічність Православної церкви України

Таки так!

Фото: ВВС

Древній Олександрійський Патріархат визнав канонічність Православної церкви України

Блаженнійший Папа і Патріарх Олександрійський та всієї Африки Феодор II під час Божественної літургії у храмі Архангелів у столиці Єгипту вперше під час Великого входу пом’янув ім’я Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної ПЦУ

Волинська єпархія ПЦУ повідомила про черговий великий крок на шляху визнання Православної церкви України світовим православ'ям:

«Дорогі брати і сестри! З радістю повідомляємо вам добру новину: Блаженнійший Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II у п’ятницю, 8 листопада, під час Божественної літургії у храмі Архангелів у столиці Єгипту вперше під час Великого входу пом’янув ім’я Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної церкви України.

Одна з найдавніших Помісних церков, друга після Вселенського Патріархату за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання автокефалії Православної церкви України.

Таким чином, одна з найдавніших Помісних церков, друга після Вселенського Патріархату за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання автокефалії Православної церкви України. Ми дякуємо нашим православним братам за підтримку в непростий час становлення та взаємно молимося за них та весь Олександрійський Патріархат».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel