Держпродспоживслужба на Маневиччині навчала контролювати приготування їжі представників дитячого дошкілля
Знайомили із системою НАССР, що гарантує виробництво безпечної продукції
З ініціативи Маневицького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Волинській області проведено з керівниками, старшими кухарями, медичними працівниками дитячих дошкільних закладів смт. Маневичі та дитячих закладів Прилісненської сільської ради навчання з питань впровадження на потужностях операторами ринку постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР - системи НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point). Про це йдеться на сайті Маневицької РДА.
На навчаннях розглянуто ряд вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Мова зокрема про загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами.
На навчаннях розглянуто ряд вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).
20 вересня поточного року в Україні вступила в дію вимога щодо впровадження на потужностях операторами ринку постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР - Hazard Analysis and Critical Control Point).
Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників. Її застосовують у всьому світі.