Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волиняни просять виключити опалення у домівках

Одні скаржиться на відсутність опалення в квартирах, інші просять відключити.

ФОТО ілюстративне

Волиняни просять виключити опалення у домівках

Про це розповів на оперативній нараді директор департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг

За його словами, на Волині всі види робіт, які забезпечують безперебійне теплопостачання, завершились ще до 1 жовтня. Станом на 20 листопада працюють всі 863 котельні.

Одна частина мешканців скаржиться на відсутність опалення в квартирах, а інша звертається з проханням відключити опалення через високі температурні показники зовнішнього повітря, щоб уникнути необгрунтованого спалення газу та недоцільних нарахувань.

Директор департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг проінформував і про скарги, які надходять від мешканців області з початку опалювального періоду. Їх можна розділити на дві групи.

Одна частина мешканців скаржиться на відсутність опалення в квартирах, а інша звертається з проханням відключити його через високі температурні показники зовнішнього повітря, щоб уникнути необгрунтованого спалення газу та недоцільних нарахувань.

Аналіз показує, що однією з причин  є втручання мешканців будинку в централізовану систему опалення, в першу чергу це стосується житлових будинків де встановленні лічильники. Окрім того, на перших поверхах де облаштовані об’єкти торгівлі, офісні приміщення виконуються  незаконні роботи по заміні системи опалення, а це приводить до розбалансування  централізованої системи опалення житлового будинку та порушення температурного режиму в квартирах, які розташовані вище першого поверху. Такі скарги поступали від населення міст Луцька, Ковеля та Володимир-Волинського.

З початку опалювального сезону сталося понад 50 незначних аварій тепломережі, які оперативно ліквідовувалися черговими бригадами.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel