
А ми налягаємо на картоплю, шкідливі жири та борошняні вироби...
Щоденна тарілка рядового українця не така як треба
Поради спеціалістів: що слід вилучити з раціону, а що – додати
Дієтологи констатують: щоденна тарілка рядового українця не така як треба. Про це, посилаючись на журнал «Новоє Врємя», пише «Високий замок».
Більшість українців споживає надлишок жирів та простих вуглеводів, при цьому їм бракує клітковини та води. Так відбувається, коли в раціоні не вистачає зелені, овочів і просто натуральних продуктів, кажуть дієтологи. Ними співвітчизники, на жаль, схильні нехтувати.
Наприклад, середньостатистичний українець вживає не більше 174 г овочів та 83 г фруктів в день, хоча необхідна для здоров’я норма становить 300 г для кожної з цих категорій. Також співвітчизник їсть значно менше, ніж рекомендується, горіхів і бобових. Зате налягає на картоплю, шкідливі жири та борошняні вироби.
Середньостатистичний українець вживає не більше 174 г овочів та 83 г фруктів в день, хоча необхідна для здоров’я норма становить 300 г для кожної з цих категорій.
Також в аутсайдерах опинилися молочні продукти: їх споживання зводиться до 140 г на добу, хоча рекомендована Міністерством охорони здоров’я нормі – дві-три склянки молока або йогурту на день.
Зрештою виходить, що українці недобирають до 37% норми кальцію і недоотримують до 20% вітаміну А, що не може не позначатися на шкірі, волоссі, стані зору і самопочутті в цілому.
Крім того, фастфуд, соуси, ковбаси та консерви є основними джерелами солі, якої українці споживають удвічі більше за норму, що становить 9,7 г на день.
В інфографіці, яка супроводжує матеріал, журнал «Новоє Врємя» розповідає про добову норму споживання продуктів, в яких українці найбільше відхиляються від «здорових» показників.

