Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Під наглядом поліції та Нацгвардійців розпочався другий тур виборів ректора СНУ (Фото)

Анатолій Цьось буде обраним, якщо набере понад 50% підтримки.

Олександр ПІЛЮК

Під наглядом поліції та Нацгвардійців розпочався другий тур виборів ректора СНУ (Фото)

На виборах ректора Лесиного вишу у бюлетень внесений лише один кандидат – Анатолій Цьось

27 листопада 2019 року у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбувається другий тур виборів ректора. Виборча дільниця знаходиться в актовій залі (4 поверх) головного корпусу вузу (просп. Волі, 13).

За результатами першого туру виборів, ніхто із претендентів не отримав понад 50% голосів, тож у другий тур вийшли Ігор Коцан та Анатолій Цьось. Втім, учора професор Ігор Коцан подав заяву з проханням зняти його кандидатуру з голосування, яку організаційний комітет задовільнив. Тож у бюлетені для таємного голосування буде лише одна особа – Анатолій Цьось. Виборці можуть проголосувати «за» цього кандидата на посаду ректора університету або «не підтримую».

Втім, учора професор Ігор Коцан подав заяву з проханням зняти його кандидатуру з голосування, яку організаційний комітет задовільнив.

Право голосу мають 1219 працівників навчального закладу. Згідно зі Законом, брати участь у виборах керівника закладу вищої освіти мають право: кожен науковий, науково-педагогічний та педагогічний штатний працівник закладу вищої освіти, представники з числа інших штатних працівників, які обираються відповідними працівниками шляхом прямих таємних виборів, виборні представники з числа студентів, які обираються студентами шляхом прямих таємних виборів. При цьому загальна кількість (повний склад) наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників закладу вищої освіти повинна становити не менше 75% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах; кількість виборних представників з числа інших працівників закладу вищої освіти - до 10 відсотків, а кількість виборних представників з числа студентів (курсантів) - не менше 15 відсотків осіб, які мають право брати участь у виборах.

Вибори вважаються такими, що відбулися, якщо участь у них взяли більше 50 відсотків загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах, кожен з яких має один голос і голосує особисто. Кандидат буде обраним, якщо його підтримають понад 50% тих, хто взяв участь у голосуванні.

 

 

 
 
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel