Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«З двадцяти п’яти моїх побратимів додому повернулося тільки восьмеро», – атовець з Волині

Юрій Мельничук із сином Ігорем.

Волинське ОУЛМГ.

«З двадцяти п’яти моїх побратимів додому повернулося тільки восьмеро», – атовець з Волині

Юрій Мельничук – лісівник у третьому поколінні та доброволець. Він разом з іншими колегами їздив на будівництво фортифікаційних споруд під Маріуполь

Про це повідомили у Волинському ОУЛМГ.

Загалом Юрій Мельничук провів там сім місяців. Повернувшись додому, вирішив піти в Збройні сили України добровольцем. Чоловік написав заяву у військкомат і на шосту хвилю якраз потрапив під Гранітне, Кам’янку, Зайцеве, Червонопартизанськ. Там на той час тривали запеклі бої.

«Нас, добровольців, посилали у найгарячіші точки. Де тонко, де рвалося, туди й кидали. Не було такого дня, щоб по нас не били. З двадцяти п’яти моїх побратимів додому повернулося тільки восьмеро, з них двох уже нема: один в госпіталі помер, іншого вбили. За всю службу було всього кілька днів тиші – 1, 2, 3 вересня. Так звана школярка. Кілька днів перемир’я. Мої хлопці ще воюють на Світлодарській дузі», – розповів Юрій Мельничук.

Нас, добровольців, посилали у найгарячіші точки. Де тонко, де рвалося, туди й кидали.

У мирному житті чоловік присвятив себе лісові. Невдовзі святкуватиме двадцятиріччя роботи в ДП «Горохівське ЛМГ». Як зараз пам’ятає той день: було це у 1992 році. Юрій Мельничук водночас і майстер лісу, і єгер Горохівського лісництва. Та цікавий ще й тим, що працює в обході свого діда – ще польського лісівника.

Площа обходу Юрія Мельничука чималенька – 860 гектарів. Тут є плюсові дубові резерванти, які ще пан За­кшевський у 1932-му привіз із Канади.

«У моєму обході є кілька кварталів таких дубів. Це перший в Україні і перший у Волинській області такий резервант», – зазначив Юрій Мельничук.

Дідусь чоловіка теж був лісівником. Його покликали із Польщі.

«Тож його (дідуся) любов до лісу успадкував і я. Зараз вже і мій середульший син Ігор працює помічником лісничого», підкреслив Юрій Мельничук.

Ігор Мельничук – один із наймолодших працівників ДП «Горохівське ЛМГ». Як зазначив директор лісомисливського господарства В’яче­слав Дейнека, попри вік він вже, як і батько, встиг заявити про себе як відповідальний та обізнаний лісівник. Зараз Ігор Мельничук працює помічником лісничого Новозборишівського лісництва.

 

Telegram Channel