Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пастушки з ягнятком: на подвір'ї рівненського храму – вертеп зі справжніми вівцями (Відео)

У вертепі може з'явитися ще одне ягня, оскільки одна з цих овечок ось-ось має народити

Суспільне

Пастушки з ягнятком: на подвір'ї рівненського храму – вертеп зі справжніми вівцями (Відео)

Тваринки звеселяють серця не тільки дорослих, а й дітей

Різдвяний вертеп зі справжніми вівцями облаштували у Святотроїцькому храмі, передає Суспільне.

Такий вертеп на церковному подвір'ї облаштовують третій рік поспіль. Тваринами від Різдва до Водохреща забезпечує вірянин парафії. А цьогоріч він уперше, окрім пари дорослих овечок, привіз народжене напередодні Святвечора ягня.

До різдвяної сцени після служби прямують і діти, й дорослі. 

Овечок у вертепі задіюють третій рік поспіль, – розповідає староста Святотроїцького храму Петро Шут. Нинішній особливий тим, що, крім пари дорослих тварин, тут є ягня.

Староста Святотроїцького храму ПЦУ Петро Шут: «Тож в колядах як співається: «пастушки з ягнятком.» Нам їх дають. Привезли, побули від Різдва до Водохреща і назад забирають. А так, чи ті самі, чи молодші, чи старіші, не знаю. Але з маленьким, то перший рік.»

«Ця ягничка народилася напередодні Святвечора і поки не має імені,» – повідомив Суспільному власник овечок Роман Шустик. Тож пропонує рівнянам назвати малечу. 

 

 Клірик Святотроїцького храму ПЦУ Григорій Горбач: « Вирізняється наш вертеп серед інших вертепів Рівного і частини України так само. І вони звеселяють серця не тільки дорослих, а й дітей, які цілими днями не відходять від того дійства, утішаючись тим, і бачать ту традицію і разом з тим прославляють Бога.»

«Ця ягничка народилася напередодні Святвечора і поки не має імені,» – повідомив Суспільному власник овечок Роман Шустик. Тож пропонує рівнянам назвати малечу. Роман Шустик також додав, що у вертепі може з'явитися ще одне ягня, оскільки одна з цих овечок вагітна і ось-ось має народити.

 

Telegram Channel