Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як схуднути після свят

Фото wordss.cc.

Як схуднути після свят

Показники ваги не радують? Плануєте діяти радикально? Слід пам’ятати, що навіть після тижневого переїдання голодувати не можна, аби скинути зайву вагу, знадобиться як мінімум три тижні

Дієтологи радять почати з найпростішого: пити кілька літрів води на день (щоранку — склянку негазованої чистої теплої води натще відразу після сну), снідати, частіше їсти (але маленькими порціями) і відмовитися від солодкого. Цього буде достатньо, щоб схуднути на кілька кілограмів. Для того, аби пришвидшити цей процес, необхідно посилити фізичні навантаження.

За словами дієтологів, передусім потрібно відмовитися від хлібобулочних та кондитерських виробів.

Фізична активність прискорює метаболізм. Пройдіть кілька зупинок, перш ніж сідати в громадський транспорт, прогуляйтеся після роботи, відмовтеся від ліфтів. Щоб схуднути без наслідків, зниження ваги має відбуватися поступово — не більше ніж 10% на рік. Аби кілограми не поверталися, втрачати потрібно не більше як 2–3% на місяць.

Головне при схудненні — харчування, і тільки 20% успіху залежить від фізичних навантажень. За словами дієтологів, передусім потрібно відмовитися від хлібобулочних та кондитерських виробів. Крім того, важливо їсти часто (в ідеалі п’ять разів на день) і малими порціями. Голодувати при схудненні не можна.

Витрачати потрібно більше калорій, ніж споживаєте. Тоді запас жиру поступово йтиме, щоб компенсувати витрачені, але не отримані калорії. Однак надміру старатися дієтологи не рекомендують. Досить перейти на правильне харчування і робити зарядку 15–20 хвилин щоранку.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel