Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Чи мають недоліки сонячні електростанції?

життєвий цикл панелей в середньому становить до тридцяти років.

PxHere

Чи мають недоліки сонячні електростанції?

Приватні сонячні електростанції можна щоразу частіше побачити на сучасних будинках

Якщо раніше вони були дивиною, то зараз ледь не в кожному містечку та передмісті можна побачити будинки із сонячними панелями від Джоуль. Не дивлячись, що реальні плюси такої інвестиції очевидні, скептики продовжують атакувати. Тому розглянемо заразом плюси та мінуси встановлення такого обладнання, а висновки кожен зробить сам.

Підвищення вартості та престижу будинку

Що стосується вигоди від такої інвестиції, то вона дійсно є. По-перше, витрати на електроенергію стануть значно меншими, ви не будете отримувати шокуючі платіжки. Фактично панелі почнуть генерувати власну електроенергію від Сонця, а ви станете повністю незалежними від централізованих систем. Не менш важливим моментом є підвищення вартості вашого будинку, якщо ви раптом приймете рішення його продати. Тобто, якщо вас зупиняє потенційний переїзд, то можете не хвилюватись. У разі продажу будинку інвестиції повністю повернуться. Нині є чимало покупців, що шукають житло саме з сонячними панелями. До того ж ви зможете отримувати прибуток від держави за, так званим, «зеленим» тарифом. Як показує практика, життєвий цикл панелей в середньому становить до тридцяти років.

Екологічна перевага

Найголовнішою перевагою сонячних панелей є навіть не повна незалежність, а зменшення шкідливих викидів. Фактично ви робите хорошу справу не лише для своєї сім’ї, а й для планети в цілому, адже ситуація з екологією останнім часом стала, без перебільшення, критичною.

Чи суттєві недоліки?

Проте, не обійшлось і без поодиноких недоліків. По-перше, на деяких конструкціях даху встановлення сонячних панелей є неможливим. Тому, якщо ви лише плануєте будувати будинок, обов’язково зверніть увагу на цей момент. Ще одним недоліком є ціна. Інвестиція хоч і є вигідною, та виправдає себе не одразу. Погодьтеся, недоліки є зовсім несуттєвими, плюси обладнання повністю їх перекреслюють. Тож не дивно, що з часом будинків із сонячними панелями в українських містах та селах стає щоразу більше.

Telegram Channel