Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Українка Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту

Браво, головна українська олімпійська надіє!

Фото ukrinform.ua.

Українка Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту

У віці до 20 років ніхто на планеті Земля ще не підкорював планку висотою 201 см!

Зоряна українська висотниця Ярослава Магучіх чудово розпочала зимовий сезон виступом на ХХІ Меморіалі Олексія Дем’янюка у Львові, що відбувся 18-го січня в оновленому легкоатлетичному манежі стадіону «СКІФ» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Як інформує zik.ua, у секторі 19-річній Ярославі Магучіх протистояла чемпіонка Всесвітнеьої Універсіади-2019 Юлія Чумаченко, але вона зупинилася вже на висоті 183 см. Віцечемпіонка світу вже стартувала з висоти 186 см і до 199 см підкорювала планку з першої спроби.

199 м – новий рекорд змагань. Попередній належав Юлії Левченко, яка в 2019 році виграла турнір з результатом 196 см.

Але Ярослава Магучіх, незважаючи на те що вже давно залишилася в секторі наодинці, вирішила не зупинятися і пішла на особистий рекорд в приміщенні – 201 см. Перша спроба була невдалою, після другої вболівальники вже радісно загули, але планка взяла паузу і зрадницьки впала, а от третя стала тріумфальною.

Ярослава Магучіх перевершила Юлію Левченко, повторила рекорд України та показала найкращий результат сезону у світі.

Тим самим Ярослава Магучіх у 19 років повторила рекорд України в приміщенні, який у 2008 році на чемпіонаті світу в Валенсії встановила Віта Паламар та оновила світовий рекорд для молоді U-20 у приміщенні.

Також Ярослава Магучіх очолила світовий топ-лист. Приємно, що на першому місці розташовується її нинішній результат у Львові, а на другому – 200 см Юлії Левченко, який вона показала на турнірі «Різдвяні старти», що пройшов 11-го січня в Києві.

Нагадаємо, найкраще досягнення Ярослави Магучіх на відкритому повітрі – 204 см.

Найкраще досягнення Ярослави Магучіх на відкритому повітрі – 204 см.

Наприкінці листопада 2019 року українка Ярослава Магучіх перемогла в номінації «Висхідна зірка» серед світових легкоатлеток за підсумками 2019 року.

А трохи раніше – у вересні – Магучіх завоювала срібло чемпіонату світу з легкої атлетики в столиці Катару Досі.

Додамо, що чемпіонат світу-2020 в приміщенні пройде в березні в китайському Нанкіні. А 24 липня в Токіо стартують Ігри ХХХІІ Літньої Олімпіади.

Telegram Channel