Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У доробку майстра сакрального мистецтва – близько сотні робіт

У доробку Юрія Панкевича особливе місце посідають ікони.

Фото Олександра Розума.

У доробку майстра сакрального мистецтва – близько сотні робіт

У Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відкрили виставку різьблених ікон Юрія Панкевича, яку автор назвав «Різдво у моєму серці»

Юрій Панкевич – володар техніки виготовлення гобеленів, різьбляр. Народився 1957 року у місті Самбір на Львівщині. З дитинства мав хист до образотворчого мистецтва. Після навчання у Львові 1984 року переїхав до Полтави. Працював у художньо-виробничому комбінаті. Саме тоді, оздоблюючи громадські установи і виконуючи замовлення релігійних громад, повернувся до різьбярства. 

Лауреат епархіальної премії імені преподобного Паїсія Величковського у номінації «Мистецтво».

Нині працює в галузі сакрального мистецтва, співавтор іконостасу дзвіниці Свято-Успенського кафедрального собору та Покровської церкви, більшої частини іконостасу Свято-Пантелеймонівської церкви Полтави, іконостасу та кіотів Свято-Георгієвського храму (с. Нижні Млини). Лауреат епархіальної премії імені преподобного Паїсія Величковського у номінації «Мистецтво».

У доробку Юрія Панкевича особливе місце посідають ікони. На його рахунку- близько сотні робіт, які зберігаються у приватних колекціях в Україні та за кордоном. На іконах, що представлені на виставці – святі, Ісус Христос та Богородиця. Автор виконав і кіоти, і дерев’яні зображення. Роботи створені з вільхи, липи та груші.

Telegram Channel