Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Володимир вже має відділення гемодіалізу

Людям, які потребують цієї процедури, тепер простіше її отримати

Володимир-Волинський

Володимир вже має відділення гемодіалізу

Відділення, у штаті якого п’ять працівників, оснащене сучасним медичним обладнанням, дасть змогу проводити сеанси гемодіалізу для хворих із Володимира-Волинського та району

Сьогодні в комунальному підприємстві «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» відбулася презентація відділення гемодіалізу, у якій взяли участь Володимир - Волинський міський голова Петро Саганюк та народний депутат України Ігор Гузь.

Віднині цим пацієнтам – а таких є більше десяти - вже не потрібно їздити у сусідні міста для проходження життєво необхідних процедур. Тривалість процедури гемодіалізу залежить від стану самого пацієнта, але в середньому вона займає чотири години. Встановлені сучасні апарати можуть надати весь спектр діалізної терапії.

У приміщенні за кошти місцевого бюджету зробили капітальний ремонт, на який витрачено понад 800 тисяч гривень. Крім палат для хворих, тут є санвузол, сестринська та технічне приміщення. В головній палаті встановлені чотири новенькі «штучні нирки» загальною вартістю понад чотири мільйони гривень, все готове для прийому пацієнтів. Відділення працюватиме шість днів на тиждень.

Медики, що опікуються хворими на ниркову недостатність, пройшли необхідне стажування. У їх підготовці велику допомогу надали ковельські лікарі.

Медики, що опікуються хворими на ниркову недостатність, пройшли необхідне стажування. У їх підготовці велику допомогу надали ковельські лікарі.

Як зазначив в.о. головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Олександр Клачук, відкриття нового відділення гемодіалізу – це немала заслуга начальника відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Тетяни Ващук та працівників ТОВ «Лізоформ-Белко-Медтронік».

Роксолана Вишневич.

Telegram Channel