Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Запрошуємо на художньо-меморіальну виставку «Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною»

Представлять близько 100 творів живопису і графіки ювіляра, частина яких ніколи не експонувалась.

Волинський краєзнавчий музей

Запрошуємо на художньо-меморіальну виставку «Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною»

23 січня о 15 годині у Художньому музеї, відділі Волинського краєзнавчого музею, відбудеться урочисте відкриття, приурочене 150-річчю митця

У січні 2020 року виповнилося 150 років від дня народження українського художника, уродженця Волині (с. Уховецьк, нині Ковельського району) Андроника Лазарчука (1870–1934), повідомляють музейники.

Твори художника представлені в Художньому музеї в Луцьку, в ряді музеїв України (Національному художньому музеї України, Музеї видатних діячів української культури в Києві, Чернігівському і Хмельницькому художніх музеях) та Національному художньому музеї Білорусі. Найбільша збірка робіт Андроника Лазарчука зберігається у Волинському краєзнавчому музеї. Це близько 100 творів живопису і графіки, частина яких ніколи не експонувалась і буде вперше після реставрації презентована на виставці.

 Найбільша збірка робіт Андроника Лазарчука зберігається у Волинському краєзнавчому музеї. 

Буде представлено твори живопису, графіки, документи, меморіальні речі з фондів Волинського краєзнавчого музею, Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та музею Лесі Українки СНУ імені Лесі Українки.

Ювілейна виставка відображає усі напрямки й періоди творчості Андроника Лазарчука, одного із самобутніх художників України, до кінця ще не вивчених і не поцінованих. Хронологічні межі виставки 1892–1934 рр.

Мистецький проєкт «Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною» буде реалізовано впродовж 2020 року. Мета проєкту – збереження та популяризація творчої спадщини Андроника Лазарчука, ознайомлення населення області й України з культурно-рекреаційним потенціалом регіону.

Виставка буде працювати в Художньому музеї (м. Луцьк, вул. Кафедральна 1 а, Луцький замок) протягом січня-березня 2020 року.

Тел. для довідок (0332) 72-30-7.

Представлять близько 100 творів живопису і графіки ювіляра, частина яких ніколи не експонувалась.

 

Telegram Channel