Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Робочий рік депутатів розпочався з візиту народного депутата України Ірини Констанкевич

Парламентар розповіла про свою діяльність у Верховній Раді.

Любешівська ОТГ

Робочий рік депутатів розпочався з візиту народного депутата України Ірини Констанкевич

24 січня відбулас чергова 36 сесія Любешівської селищної ради сьомого скликання. Для  участі у сесії зареєструвались 23  депутата з 34-ох загального складу

Перед початком засідання головуючий сесії  секретар селищної ради Володимир Сергійчук  оголосив хвилину мовчання за загиблим в ООС військовослужбовцем Миколою Сорочуком, який загинув 22 січня 2020-го року від кулі ворожого снайпера під час виконання бойових завдань. Після цього надали слово народному депутату України, яка перебувала на Любешівщині з робочим візитом, Ірині Констанкевич.

Нардеп виступила перед присутніми щодо своєї діяльності та напрацювань як депутата ВРУ, а також  відповіла на питання, які цікавили учасників засідання. Зокрема, Ірина Мирославівна коротко розповіла про своє бачення ЗУ «Про повну загальну середню освіту». Відтак нардеп подала 42 правки до цього Закону, враховано з яких було – 24. Слід зауважити, що всі правки базувалися виключно на пропозиціях освітянської профспілки. Законопроєкт, на думку Ірини Констанкевич,  є компромісного характеру, і є в сотні разів кращим за той, який би міг бути, враховуючи відміну доплати за додаткові навантаження педагогів, зміну нових норм навантаження для вчителів і т.д. Окрім того, звучали питання  щодо  покращення демографічної ситуації; щодо подальшого функціонування Любешівської районної центральної лікарні. В свою чергу, нардеп зазначила, що в традиційному варіанті районні лікарні вже не будуть існувати, а тому їх керівникам треба ставати  менеджерами, економістами,  шукати і використовувати всі можливості та шляхи для розвитку і виживання.

Заслухали інформацію про хід виконання у 2019 році Цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки; про хід виконання у 2019 році Програми підтримки учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та членів сімей загиблих Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки; про хід виконання у 2019 році Програми соціального захисту населення Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки.

По закінченню виступу, Ірина Констанкевич вручила Подяку за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Любешівщини, високий професіоналізм та  розбудову місцевого самоврядування Любешівському селищному голові Олегу Куху.

Потому перейшли до розгляду питань порядку денного. Цього разу депутати розглянули та опрацювали 53 питання, яким передували депутатські запити та запитання, зокрема:  щодо відсутності душової кімнати у гуртожитку Любешівського ліцею, щодо співфінансування на виготовлення ПКД для будівництва електромережі, щодо аварійного стану автодороги місцевого значення О030958 на ділянці між селами Судче та Березна Воля та підвищення соціальної напруги у зазначених населених пунктах.

Під час порядку денного депутати селищної ради розглянули та затвердили План роботи Любешівської селищної ради на перше півріччя 2020  року.  Внесли  зміни до Програми економічного і соціального розвитку Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки, до рішення Любешіської селищної ради «Про затвердження Положення про громадський бюджет/бюджет участі Любешівської селищної ради»,  до рішення Любешівської селищної ради від «Про затвердження Положення про порядок призначення стипендії кращим спортсменам Любешівської селищної ради».

Окрім того, заслухали інформацію про хід виконання у 2019 році Цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки; про хід виконання у 2019 році Програми підтримки учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та членів сімей загиблих Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки; про хід виконання у 2019 році Програми соціального захисту населення Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки.

 Затвердили  у новій редакції Статут  Любешівської дитячо-юнацької спортивної школи, Положення про умови надання платних послуг комунальним закладом «Центр культури та дозвілля Любешівської селищної ради»,  Положення про Управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності Любешівської селищної ради та інше.

Після невеличкої перерви перейшли до розгляду земельних питань.

Джерело: Любешівська ОТГ
Telegram Channel