Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
У Нововолинську побільшало почесних донорів

Кожна крапля крові може врятувати життя.

Pixabay

У Нововолинську побільшало почесних донорів

До почесної когорти людей, які постійно жертвують свою кров, долучилося ще сім нововолинців, яким вручили посвідчення «Почесний донор України»

 За словами багаторічного завідувача відділенням трансфузіології Володимира Середюка, який багато доброго зробив на цьому поприщі, волонтерський рух донорства досить потужний у Нововолинську.

На трьох людей оформлено подання за сто відсотків  максимально допустимих кровоздач.

За період функціонування служби крові в штаті медсанчастини і центральної міської лікарні зареєстровано 544 почесних донори, сім заслужених донорів України і на трьох людей оформлено подання за сто відсотків максимально допустимих кровоздач. Варто відзначити, що для чотирнадцяти сімей донорство стало родинною традицією. Упродовж минулого року відбулося 825 кровоздач, в результаті яких отримали майже 407 л донорської крові.

  За жертовність нововолинцям подякували головний лікар Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз та перший заступник Нововолинського міського голови, секретар ради Андрій Сторонський, який вручив донорам пам’ятні сувеніри. 

Виступили також лікар-хірург, депутат міської ради Магомед Магомаєв, завідувачка терапевтичним відділенням Валентина Іжик, завідувач відділення трансфузіології Володимир Середюк. 

– Коли йдеш оперувати важкохворого і знаєш, що в запасі - донорська кров, то є відчуття, що в операційній присутній ще один хірург, – підкреслив завідувач урологічним відділенням Олег Шипелик. 

                             Роксолана Вишневич

Telegram Channel