Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Білл Гейтс попереджав про потужну пандемію в Китаї ще рік тому

Станом на 27 січня в Україні не виявлено жодного випадку коронавірусу 2019-nCoV.

Укрінформ

Білл Гейтс попереджав про потужну пандемію в Китаї ще рік тому

Про це засновник Microsoft заявив на конференції, організованій Медичним товариством штату Массачусетс у грудні 2018 року

Білл Гейтс передбачив потужний пандемічний вірус у Китаї, жертвами якого протягом 6 місяців можуть стати 33 мільйони людей.

Про це повідомляє The Sun із посиланням на виступ Гейтса, передає Укрінформ.

Під час конференції Гейтс оприлюднив вичерпне дослідження Інституту моделювання захворювань, у якому з'ясувалося, наскільки швидко в сучасних умовах може розповсюджуватися нова хвороба.

«Є одна галузь, у якій світ не досягнув великого прогресу. Це готовність до пандемії. У випадку біологічних загроз нам бракує відчуття серйозності. Людство мусить готуватися до пандемій так само серйозно, як до війни», - цитує видання мільярдера-філантропа.

Як зазначається, під час конференції Гейтс оприлюднив вичерпне дослідження Інституту моделювання захворювань, у якому з'ясувалося, наскільки швидко в сучасних умовах може розповсюджуватися нова хвороба.

За цими оцінками, потенційний вибух епідемії в Китаї міг би лише за пів року вбити близько 33 мільйонів людей в усьому світі.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, викликану новим коронавірусом (nCoV). Попередньо визначено, що його джерелом можуть бути тварини. Вірус уже підтверджено у цілій низці країн.

Telegram Channel