Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Копачівській громаді на сільських фельдшерів виділено нуль гривень

Чи потрібні фапи у селі?

ФОТО: Копачівська ОТГ

У Копачівській громаді на сільських фельдшерів виділено нуль гривень

А це значить, що без змін до бюджету з 1 квітня 2020 року села можуть залишитися без фельдшерських пунктів

Фінансування Національною службою здоров’я центрів первинної медичної санітарної допомоги здійснюється відповідно до кількості укладених декларацій. Згідно цього у Копачівській ОТГ можуть залишитися тільки два медпункти – у Кременці та Копачівці. Решта ФАПів можуть зникнути з сіл, якщо сільська рада не передбачить на це коштів. Про це на сесії сільської ради говорила директор Центру ПМСД Леся Басалик, йдеться на сторінці Копачівської громади у фейсбуці.

«Збереженням ФАПів, їх ремонтом і утриманням має піклуватися сільська рада», - вважає депутат Копачівської ОТГ Олег Савчук.

«На жаль, медична реформа розроблена без урахування сільської медицини, інтересів громадян віддалених сіл. Населення сіл – це старші люди, які не знають, до кого мають звернутись за первинною допомогою. А вони ще потребують медичного працівника – кому тиск зміряти, кому встановити ознаки можливої хвороби та скерувати до лікаря. А тому збереженням ФАПів, їх ремонтом і утриманням має піклуватися сільська рада», - вважає депутат Копачівської ОТГ Олег Савчук – ініціатор слухань щодо збереження фельдшерів в громадах.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel