Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Грип та ГРВІ атакують волинян

Найбільше хворіють діти.

PxHere

Грип та ГРВІ атакують волинян

Сьогодні на брифінгу заступник директора ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Лариса Дудковська розповіла про епідеміологічний контроль за цими інфекціями та заходи профілактики

На Волині інтенсивний показник захворюваності вищий епідемічного порогу на 38%. «Переступили» його в  11 районах області, містах Луцьк та Нововолинськ. За крок до епідпорогу у Водимир-Волинському, Старовижівському, Горохівському, Турійському, Луцькому районах.

Впродовж минулого тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями захворіло понад 8,3 тис. волинян, що майже на 2600 осіб більше, ніж попереднього тижня.

Найбільший  ріст захворюваності спостерігається у віковій групі 5 — 14 років (на 80%).На сьогодні в області циркулюють збудники грипу А та грипу В.

Впродовж минулого тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями захворіло понад 8,3 тис. волинян, що майже на 2600 осіб більше, ніж попереднього тижня. Понад 5,4 тис. хворих – діти до 17 років (65%). Кількість госпіталізованих  з приводу ГРВІ збільшилась на 25%, і становить 285 осіб.

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019р.) перехворіло понад 87 тисяч мешканців області – це 8,4% населення. Погіршення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ в області прогнозується на початок лютого 2020 року.

В Луцьку за минулий тиждень зареєстровано 2670 випадків грипу та ГРВІ. Інтенсивний показник захворюваності перевищив епідемічний поріг на 7%. Госпіталізовано 98 мешканців обласного центру, що на 11% більше ніж попереднього тижня.

З початку епідсезону припинялось навчання в 97 закладах освіти: 15 закладах дошкільної освіти та 82 загальноосвітніх школах.

Telegram Channel