Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ковельській школі мистецтв концертну програму представили гості з Луцька

У концерті прозвучали два тріо для кларнету, альта і фортепіано В.А.Моцарта та М.Бруха.

Ковельська міська рада/ФБ

У Ковельській школі мистецтв концертну програму представили гості з Луцька

Вони виконали твори композиторів різних стильових напрямків - від бароко до сучасної музики

До Ковельської школи мистецтв з концертом завітали провідні викладачі Волинського коледжу мистецтв і культури ім. І.Стравінського. Серед них - Олег Клейзун (кларнет), Ольга Панащук (альт), Наталя Бойко та Тетяна Лузанова (фортепіано), інформує Ковельська міська рада.

Вони виконали твори композиторів різних стильових напрямків - від бароко до сучасної музики. Були представлені сольні та ансамблеві номери, дуети, тріо, квартет. Тембральне поєднання кларнету і альта в ансамблевій музиці є менш традиційним. Але, як з`ясувалось, існує чимало оригінальних мелодій саме для такого виконавського складу.

Тембральне поєднання кларнету і альта в ансамблевій музиці є менш традиційним. Але, як з`ясувалось, існує чимало оригінальних мелодій саме для такого виконавського складу. 

У концерті прозвучали два тріо для кларнету, альта і фортепіано В.А.Моцарта та М.Бруха. Також були виконані транскрипції, зокрема, «Libertango» А.П`яццоли в перекладі для кларнету, альта та двох фортепіано.

Феєричним став виступ фортепіанного дуету у складі Наталії Бойко та Тетяни Лузанової. Обидві виконавиці є лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Їх співпраця триває вже близько п`яти років. За цей період сформувався цікавий репертуар. Бурхливі овації викликав твір «Фантазія на теми з опери Ж.Бізе «Кармен» в обробці Г.Андерсена, де піаністки полонили слухачів своєю злагодженою, віртуозною грою, а також пристрасними, чуттєвими емоціями та іспанським колоритом.

Усі учасники концерту успішно поєднують викладацьку та гастрольну діяльність. Постійно працюють над новим репертуаром. Найближчим часом планують виступи у Рівному та Дрогобичі.

Telegram Channel