Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Ковельському МТМО пересадили не тільки серце, а й нирку

До 50 пацієнтів занесені до листа очікування та чекають на донорський орган.

Ковельське МТМО/ФБ

У Ковельському МТМО пересадили не тільки серце, а й нирку

Відділення трансплантології в Ковелі працює на повну потужність

Пощастило жителю міста залізничників Дмитрові Ткачуку. Йому 40 років. Він - військовий на пенсії, учасник бойових дій, очолює національно-патріотичний центр «Волинська Січ». Два роки Дмитро був на гемодіалізі. У надії отримати донорський орган об’їздив багато міст, а порятунок знайшов у рідному Ковелі.

Чоловікові, нирка якого тепер функціонує в організмі Дмитра, було 42 роки. Він теж колись був військовим. Помер від інсульту. Його дружина, сестра і мама дали згоду на донорство. Їм, кажуть лікарі, навіть не довелося довго розповідати про важливість такого рішення, вони погодилися одразу, бо захотіли, щоб навіть після смерті їхня рідна людина продовжила жити.

31 січня командою трансплантологів та анестезіологів на чолі з Олегом Самчуком було проведено одразу три родинних пересадки нирки в один день.  

Загалом же відділення трансплантології в Ковелі працює на повну потужність.

31 січня командою трансплантологів та анестезіологів на чолі з Олегом Самчуком було проведено одразу три родинних пересадки нирки в один день. До 50 пацієнтів занесені до листа очікування та чекають на донорський орган.

Оксана КРАВЧЕНКО


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel