Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Світ побачила нова книга про княже село на Волині

Книга демонструє багату, величну історію рідного Будятич.

Вікіпедія

Світ побачила нова книга про княже село на Волині

Про те, що саме село Будятичі Іваничівського району є малою батьківщиною князя Володимира Великого, заговорили не так давно. Саме там ця велика постать народилася й провела свої дитячі роки - так стверджують історики – дослідники

Один із прихильників цієї теорії – колишній викладач Нововолинського ВПУ (тепер – державний навчальний заклад «Нововолинський центр профтехосвіти») Євген Павлович Кліндухов, який видав книгу «Будятичі – село княже і знакове». Задум написати виник у автора під час відзначення тисячоліття упокоєння князя Володимира Великогона на його малій батьківщині, саме в Будятичах у 2015 році.

Підготовка видання потребувала великої кропіткої краєзнавчо – пошукової і дослідницької роботи.

Історик – краєзнавець зумів у дохідливій і цікавій формі розповісти історію села, про його уродженців - знакових та відомих особистостей, про пам’ятні місця прибузького села та його околиць. Окремі матеріали невеликі за обсягом, до них немає чітких фотографій, бо більшість з них були віднайдені в приватних архівах. Також залишилися скупі відомості про деяких людей, які заслуговують на увагу земляків. Отож підготовка видання потребувала великої кропіткої краєзнавчо – пошукової і дослідницької роботи, скрупульозного запису спогадів, роздумів старожилів.

Роксолана Вишневич

Telegram Channel