Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
 Горохівські інтернатівці отримали подяку від воїнів

Інтернатівці з директором установи Юлією Ковальчук і волонтером Віталієм Гладуном.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Горохівські інтернатівці отримали подяку від воїнів

Підопічним Горохівського психоневрологічного інтернату теж болить війна на Донбасі. Про неї чоловіки дізнаються з багатьох видань, які щороку передплачують для установи, з новин по телевізору, який полюбляє дивитися інтернатівська родина

«Хлопці  мріють, щоб швидше закінчилася війна. Часто говорять про неї між собою і з працівниками інтернату. Сумують, коли  дізнаються про загиблих, бажають одужання пораненим і моляться з духовним наставником, настоятелем Свято-Миколаївського храму м. Горохова о. Романом Янівом, щоб настав мир і додому живими повернулися всі захисники України», - розповідала директор інтернату, заслужений працівник соціальної сфери України Юлія Ковальчук.

Відчуваючи такий патріотизм підопічних, очільниця запропонувала їм зробити хорошу справу: сплести маскувальну сітку. Товариство  зі захопленням підтримало цю ідею і завзято взялося до роботи.

Відчуваючи такий патріотизм підопічних, очільниця запропонувала їм зробити хорошу справу: сплести маскувальну сітку. Товариство  зі захопленням підтримало цю ідею і завзято взялося до роботи.

Все, що потрібно для неї, привіз волонтер Віталій Гладун. Під керівництвом культорганізатора Валентини Мужик із поставленим перед собою завданням інтернатівці впоралися менш, ніж за тиждень. Працюючи, міркували, що разом із сіткою  передадуть бійцям подарунки ще й кожен особисто від себе.

Отож відтак у коробки клали все, що мали. Щиро ділилися з воїнами засобами гігієни, з любов’ю пакували виготовлені власноруч сувеніри. А зверху цих дарунків поклали лист, який теж написали гуртом.

«Дякуємо за те, що ви нас захищаєте. Завдяки вам ми живемо і відпочиваємо в теплих кімнатах, спимо в чистих постелях, а ви постійно терпите незручності від війни. Найбільше страшно те, що ви щодня, щосекунди знаходитися під прицілом снайперів, ворожої артилерії.

Ми ще раз щиро по-людськи  дякуємо вам. Ми молимося за вас. Бажаємо перемоги всьому Українському народові над ворогом. Хочемо вас морально підтримати, зігріти своєю вірою у вас.

Ми виготовили для вас сувеніри, які, сподіваємося, прикрасять ваші солдатські будні і будуть нагадувати про нашу вдячність», - йшлося в цьому зворушливому   посланні.

Командир військової частини А0666 М.Марченко знайшов час відповісти хворим душею, однак добрим і небайдужим  горохівчанам.

Його простосердечність напевно, торкнулася до сердець найсуворіших командирів. Командир військової частини А0666 М.Марченко знайшов час відповісти хворим душею, однак добрим і небайдужим  горохівчанам. Вони ж, звісно, не очікували такої уваги, тож  тішилися, наче діти, коли  з передової Віталій Гладун привіз Подяку для Горохівського психоневрологічного інтернату. У ній полковник  не менш хвилююче відповів на лист: «Командування та особовий склад військової частини А0666 висловлює вам слова щирої вдячності за  активну життєву позицію, патріотизм, турботу про безкорисну допомогу військовослужбовцям 28-ої окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, які виконують бойові завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Маємо надію на те, що та підтримка, яку ви надаєте нашим солдатам не тільки матеріально, ще й морально, зміцнить дух та сили воїнів та примножить нашу спільну перемогу». І закінчив свою вдячність словами щирого християнина-українця:  «Боже великий, єдиний, нам Україну храни, Волі і світу промінням Ти її осіни».

Інтернатівці з директором  установи Юлією Ковальчук і волонтером Віталієм Гладуном.
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel