Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
ВООЗ заявляє про хронічну нестачу засобів особистого захисту від коронавірусу

Що ж це коїться?!

Фото: REUTERS

ВООЗ заявляє про хронічну нестачу засобів особистого захисту від коронавірусу

Йдеться про маски, рукавички, респіратори, робочі халати та комплекти для тестування

Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє про хронічну нестачу засобів особистого захисту від нового коронавірусу.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters, про це сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєс в Женеві.

За його словами, ВООЗ надсилає у кожний регіон, де було виявлено епідемію нового коронавірусу, медичні засоби захисту, і, зокрема, маски, рукавички, респіратори, робочі халати та комплекти для тестування.

ВООЗ надсилає у кожний регіон, де було виявлено епідемію нового коронавірусу, медичні засоби захисту, і, зокрема, маски, рукавички, респіратори, робочі халати та комплекти для тестування.

«Однак світ стикається з хронічною нестачею засобів особистого захисту», - заявив Гебрейєс виконавчій раді ВООЗ.

Він сказав, що сьогодні говоритиме з мережею постачальників, щоби виявити можливі перешкоди в постачанні, знайти рішення і відстояти справедливе розподілення засобів захисту.

Як відомо, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 7 лютого в світі зареєстровано 31 тис. 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом 2019-nCoV, з них 641 – летальний.

Telegram Channel