Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
На Волині продовжать тримати під вартою прикордонницю, яка вбила і закопала свою новонароджену дитину

Жінка народила доношену та життєздатну дитину (дівчинку), вагою 4140 грам...

БУГ.

На Волині продовжать тримати під вартою прикордонницю, яка вбила і закопала свою новонароджену дитину

Прикордонниці, яка в Устилузі Володимир-Волинського району народила в туалеті біля будинку дитину, вдарила по голові, спакувала в коробку та закопала на власному городі, продовжили термін тримання під вартою до 24-го березня

Про це пише БУГ.

Cлідчий суддя Личаківський районного суду Львова виніс відповідну ухвалу 7-го лютого. 10-го лютого спливав двомісячний термін попереднього ув’язнення, то ж слідчий звернувся з клопотанням продовжити запобіжний захід. Разом з тим прокурор в окремому судовому засіданні клопотав про продовження терміну на досудове розслідування до 24-го березня, що суд задовольнив.

Прокурор в окремому судовому засіданні клопотав про продовження терміну на досудове розслідування до 24-го березня, що суд задовольнив.

Нагадаємо, 24-го вересня прикордонниці та її сестрі, яка допомагала приховати вагітність та вбити дитину, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.2, 12 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство малолітньої дитини вчинене за попередньою змовою групою осіб.

26-го вересня 2019 особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, 20-го листопада та 13-го грудня терміни продовжували.

 

Нагадаємо, досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2018 року дівчина, будучи інспектором прикордонної служби «Амбуків», попередньо здобувши спеціальність «Фармація» у Луцькому базовому медичному коледжі, проживаючи однією сім’єю, з батьками та повнолітньою сестрою, не перебуваючи зареєстрованою в цивільному шлюбі, за невстановлених слідством обставин завагітніла від невстановленої особи.

Відчувши перші фізіологічні ознаки вагітності, не бажаючи бути об’єктом можливого суспільного осуду з боку громади міста Устилуг за розпусний спосіб життя, а також усвідомлюючи, що вжиття нею медичних заходів з проведення хірургічного переривання вагітності в подальшому зможе призвести до фізіологічної неможливості завагітніти, у прикордонниці та її сестри виник спільний умисел на збереження плоду, його фізіологічного виношення з одночасним приховуванням стану вагітності, здійснення фізіологічних пологів та після їх настання заподіяння смерті новонародженій малолітній дитині з метою приховання факту її народження.

На виконання свого злочинного умислу дівчина не повідомила про вагітність нікому, окрім сестри, реальну причину зміни фізичних даних своєї тілобудови від колег по роботі приховувала.

В період з 09.00 год. 28.07.2019 по 09.00 год. 29.07.2019 виконувала наказ на охорону державного кордону України на відділу прикордонної служби «Амбуків» у наряді «чергова підрозділу». Вночі, під час чергування, відчувши болі в ділянці живота та суттєве погіршення самопочуття, усвідомивши початок пологів, з метою приховання їх ознак та послідуючого народження дитини, прийняла знеболюючий спазмолітичний лікарський препарат «Дротаверин», котрий застосовується для зняття спазмів мускулатури, у тому числі розширення м’язів передродових шляхів, а також головного болю.

Її сестра, будучи фельдшером групи інспекторів прикордонної служби «Пархоменкове», попередньо здобувши спеціальність «Лікувальна справа» у Ковельському медичному коледжі, будучи обізнаною про стан вагітності своєї сестри, з метою зняття больових симптомів та спазмів, зробила останній ін’єкцію знеболюючого лікарського засобу «Кетанов» для полегшення перебігу пологів.

Після чергування повернулася додому. Її сестра, будучи фельдшером групи інспекторів прикордонної служби «Пархоменкове», попередньо здобувши спеціальність «Лікувальна справа» у Ковельському медичному коледжі, будучи обізнаною про стан вагітності своєї сестри, з метою зняття больових симптомів та спазмів, зробила останній ін’єкцію знеболюючого лікарського засобу «Кетанов» для полегшення перебігу пологів.

У туалеті прибудинковій території народила в антисанітарних умовах доношену та життєздатну дитину (дівчинку), вагою 4140 грам, пуповину якої перервала та умисно не перев’язала, бажаючи настання смерті дитини.

Для доведення злочину до кінця завдала дитині удару по лівій тім’яно-скроневій ділянці голови, внаслідок чого відбувся радіальний перелом лівої тім’яної кістки та обмежено-дифузний крововилив.

Сестра поклала дитину в поліетиленовий пакет чорного кольору і коврик та закопала на сусідній земельній ділянці.

Смерть дитини настала внаслідок асфіксії зумовленої механічними факторами, а саме: закриттям дихальних шляхів тканиною, поліетиленовим пакетом та здавленням тіла землею.

Смерть дитини настала внаслідок асфіксії зумовленої механічними факторами, а саме: закриттям дихальних шляхів тканиною, поліетиленовим пакетом та здавленням тіла землею.

Надалі породілля покинула місто Устилуг разом зі своєю матір’ю та направилась до міста Луцьк з метою отримання медичної допомоги в обласній клінічній лікарні, де умисно приховала факт пологів, проте лікарем було діагностовано протилежне та повідомлено правоохоронні органи.

 

Джерело: БУГ.
Telegram Channel