Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як не дозволити, щоб тобою маніпулювали?

Користуєшся інтернетом, то вчися перевіряти, чи правду там пишуть

Фото, надане представниками проєкту

Як не дозволити, щоб тобою маніпулювали?

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках загальнонаціонального проєкту «Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність» запрошує до участі школи з районних центрів, ОТГ, селищ, сіл, міст і містечок із усіх регіонів України (крім обласних центрів)

Учителі-учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності. Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, розповіла газеті «Волинь» представниця проєкту Ірина Баран.

«Учні-учасники проєкту краще розрізняють факти від суджень, розуміють, як працюють медіа, та вміють визначати неправдиві новини. Розвиток навичок критичного сприйняття інформації є дуже важливим для нашої країни, яка все ще перебуває у стані інформаційної війни», – розповідає менеджерка проєкту «Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність» Любов Васильчук.

До участі у конкурсі запрошуються вчителі, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу у 8-9 класах і мистецтво у 9 класі. При відборі учасників організатори віддаватимуть перевагу заявкам від колективу вчителів зазначених предметів, які бажають долучитись до проєкту та на їхню мотивацію.

Відбір учасників триває з 7 по 25 лютого.

«Я зрозуміла, що медіаграмотним бути круто, і будь-що вирішила навчити учнів, які не уявляють свого життя без інтернету чи телебачення, критично ставитися до інформації та перевіряти її», - ділиться відгуком про участь у проєкті Алла Антонова, вчителька історії, м. Краматорськ. Детальніше про конкурс та проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» можна почитати на сторінці: http://l2dua.com/.

До участі у конкурсі запрошуються вчителі, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу у 8-9 класах і мистецтво у 9 класі. При відборі учасників організатори віддаватимуть перевагу заявкам від колективу вчителів зазначених предметів, які бажають долучитись до проєкту та на їхню мотивацію. Відбір учасників триває з 7 по 25 лютого.

Для участі у конкурсі педагогам потрібно: знайти однодумців-учителів; отримати згоду від директора школи на участь у проєкті; заповнити анкету-заявку, яка доступна за вказаним вище посиланням.

На сьогодні у ньому бере участь уже 400 шкіл і понад 1100 вчителів з усіх обласних центрів України. У 2019 році 16 шкіл міста Луцька приєдналися до проєкту і вже впроваджують інфомедійну грамотність на своїх уроках.

Довідка: проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel