Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Сім’я Хитриків повертає із забуття мешканців Камінь-Каширщини, які потрапили у грізні жорна тоталітарного режиму

Волинь-нова

Сім’я Хитриків повертає із забуття мешканців Камінь-Каширщини, які потрапили у грізні жорна тоталітарного режиму

«Повернуті із забуття» – це книга, яка розповідає про камінь-каширців, котрі свого часу зазнали політичних репресій

Вшанувати пам’ять земляків, долі яких поглинули нещадні лещата тоталітарної доби, привернути увагу до проблеми політичних репресій, котрих зазнали жителі Камінь-Каширського району, – саме такою була мета книги «Повернуті із забуття», що написана сім’єю Хитриків. Презентація цього видання відбулася у приміщенні центральної районної бібліотеки.

Про те, як проходив збір та упорядкування матеріалів присутнім розповів ідейний натхненник та один з авторів книги, історик, краєзнавець, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик. За словами Валерія Макаровича, «Повернуті із забуття» – це довідник, у якому систематизовані дані про жертв репресій 1939 – 1956 років – жителів району, які зазнали обмежень своїх прав і свобод у ті часи: були безпідставно засуджені, вивезені на заслання або на спецпоселення, в яких конфісковували майно. У виданні опубліковано добірку витягів з архівних джерел, документів, зібраних комісією з питань поновлення прав реабілітованих, що була створена при районній раді. Також книга містить списки репресованих по кожному населеному пункту Камінь-Каширського району.

«Повернуті із забуття» – це довідник, у якому систематизовані дані про жертв репресій 1939 – 1956 років – жителів району, які зазнали обмежень своїх прав і свобод у ті часи: були безпідставно засуджені, вивезені на заслання або на спецпоселення, в яких конфісковували майно.

Загалом читачі можуть ознайомитися з інформацією про понад тисячу осіб, які зазнали політичних репресій. Відтак, видання адресоване широкому загалу – історикам, краєзнавцям, учнівській та студентській молоді, рідним жертв репресивної системи.

«Нагадаємо, що  в рамках роботи сесії районної ради, яка відбулася минулого тижня, депутатський корпус прийняв рішення нагородити Дипломом лауреата премії районної ради ім. В. М. Кмецинського керуючого справами районної ради Валерія Хитрика за особистий внесок у дослідження історії Камінь-Каширщини»,– інформує сайт Камінь-Каширської райдержадміністрації.

 

 

 

Telegram Channel