Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як Ківерці підготувалися до коронавірусу

У випадку епідемії або великої кількості хворих будуть виділені кошти з резервного фонду районного бюджету.

Фото ілюстративне

Як Ківерці підготувалися до коронавірусу

Місто залізничників має 10 тисяч захисних масок

Голова районної ради Олександр Гурський провів нараду з генеральним директором КП «Ківерцівське РТМО» Михайлом Слижуком щодо стану підготовки лікувальних закладів у випадку спалаху COVID-19. У нараді взяли участь керуюча справами виконавчого апарату районної ради Ольга Ярощук, начальник відділу фінансів районної державної адміністрації Олена Єгорушкіна, йдеться на сайті райради.

Михайло Слижук повідомив: враховуючи, що місто Ківерці є вузловою залізничною станцією, відповідно і вимоги особливі. Враховані всі можливості щодо встановлення режиму підвищеної готовності на випадок виникнення епідемії.

Необхідно 25 тисяч гривень, які б вистачило на один день у випадку госпіталізації до інфекційного відділення лікарні хворого з підозрою на захворювання новим коронавірусом 2019-nCoV.

Зокрема у лікарні функціонує інфекційне відділення яке має окремий вхід та має резерв ліжок у разі гострої необхідності. На даний час лікарня забезпечена індивідуальними захисними масками в кількості близько 10 тисяч штук та одноразовими рукавичками в кількості близько 3 тисяч штук, які залишились від попередньої епідемії.

Олександр Гурський зауважив, що цього недостатньо, оскільки епідемія вірусу COVID-19 набагато небезпечніша. Ольга Ярощук звернула увагу на той факт, що необхідно виділити кошти на закупівлю захисного одягу та всіх необхідних засобів захисту у випадку появи таких хворих. Олександр Гурський зауважив, що лікарня має профінансувати видатки на закупівлю всіх необхідних захисних засобів (на даний час на рахунку лікарні є достатньо коштів). На вказані цілі необхідно 25 тисяч гривень, які б вистачило на один день у випадку госпіталізації до інфекційного відділення лікарні хворого з підозрою на захворювання новим коронавірусом 2019-nCoV.

У випадку епідемії або великої кількості хворих будуть виділені кошти з резервного фонду районного бюджету.

Голова районної ради Олександр Гурський також зазначив, що починаючи з 1 квітня в Україні стартує другий етап медичної реформи, попросив Михайла Слижука проінформувати з даного питання.

Як було повідомлено КП «Ківерцівське РТМО» подало пакет документів щодо надання 9 з 27 видів медичних послуг. На даний час надійшло підтвердження на 7 видів, на днях отримають ще на 2.

В рамках цього питання учасники наради обговорили й питання подальшого функціонування Олицької міської лікарні. Рекомендовано провести зустріч із працівниками Олицької міської лікарні щодо інформування працівників впровадження другого етапу медичної реформи на території району та подальшої роботи цього закладу.

Telegram Channel