Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
В Україні не повідомляють про симптоми ГРВІ, побоюючись неадекватної реакції сусідів

Голова Чернівецької ОДА закликав людей, які відчувають якісь симптоми захворювання, іти в лікарню і «не зважати на ці обставини».

Фото gordon.ua.com.

В Україні не повідомляють про симптоми ГРВІ, побоюючись неадекватної реакції сусідів

На початку тижня в Чернівцях у чоловіка, який із дружиною подорожував Італією, підтвердили перший в Україні випадок захворювання на коронавірусну інфекцію

 Сусіди подружньої пари влаштували акції протесту, домагаючись її госпіталізації. Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявив, що після цього жителі області бояться говорити про симптоми ГРВІ.

«Маємо випадки, коли люди відчувають симптоми захворювання [ГРВІ] і мають страх звернутися по допомогу до лікарів. Мають страх і переживання, що якщо це стане відомо, то для них можуть бути негативні наслідки з боку сусідів», – сказав він. Чиновник закликав людей, які відчувають якісь симптоми захворювання, іти в лікарню і «не зважати на ці обставини».

«Вірю в те, що ми вже пройшли цей етап і достукалися до свідомості всіх наших співгромадян».

На початку тижня в Чернівцях було підтверджено перший випадок зараження коронавірусною інфекцією в Україні: житель обласного центру захворів після подорожі Італією зі своєю дружиною. Цього самого дня дружину першого українця, який заразився коронавірусом, відвезли на обсервацію після протестів сусідів. Водночас у жінки не було жодних симптомів захворювання.

Осачук висловив сподівання, що такі акції не повторяться: «Вірю в те, що ми вже пройшли цей етап і достукалися до свідомості всіх наших співгромадян».

Читайте на продовження теми нашу публікацію – «Хай знають, що ми всі здорові!» – лучанка Ольга Батура після карантину готова повертатися із Нових Санжар (Фото).

 

Джерело: Гордон.
Telegram Channel