Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Прикордонники рекомендують не їхати в ОРДЛО через загрозу коронавірусу

Усі, хто перетинатиме лінію розмежування через КПВВ, будуть проходити процедуру огляду та температурного сканування

Держприкордонслужба

Прикордонники рекомендують не їхати в ОРДЛО через загрозу коронавірусу

За даними служби, це пов'язано з поширенням на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей випадків захворювання на гострі респіраторні захворювання

Українські прикордонники 7 березня ввели тимчасові обмеження щодо перетину КПВВ на Донбасі. Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передує Суспільне.

За даними служби, це пов'язано з поширенням на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей випадків захворювання на гострі респіраторні захворювання, «збудником яких, ймовірно, є коронавірус».

«Усі особи, які перетинатимуть лінію розмежування через КПВВ будуть проходити процедуру огляду та температурного сканування і, в разі виявлення ознак, схожих на симптоми цього захворювання, до таких осіб будуть застосовані обмежувальні заходи, що спрямовані на захист їх здоров‘я та недопущення розповсюдження інфекції», – вказано у повідомленні.

Громадян України, які мають реєстрацію на підконтрольній уряду України території, у разі підозри на ураження коронавірусною інфекцією, будуть доставляти до визначеного спеціалізованого лікувального закладу.

«У разі виявлення ознак захворювання у осіб, які слідують з тимчасово окупованих територій та не мають реєстрації на підконтрольній уряду України території, таким особам не буде наданий дозвіл на прохід (проїзд) через КПВВ», – повідомили прикордонники.

Українські прикордонники наголошують, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації на тимчасово окупованих територіях російсько-окупаційні адміністрації не зможуть взяти ситуацію під контроль «через гостру нестачу кваліфікованого медичного персоналу та спеціалізованого обладнання і медикаментів». «У разі виявлення ознак захворювання у осіб, які слідують з тимчасово окупованих територій та не мають реєстрації на підконтрольній уряду України території, таким особам не буде наданий дозвіл на прохід (проїзд) через КПВВ», – повідомили прикордонники.

Telegram Channel