Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Її янголи рятують діток: чернівчанка потрапила в рейтинг 11-ти українок, які роблять світ кращим

Завдяки янголам Юлія Косівчук перерахувала на благодійництво майже 9 тисяч доларів.

ФОТО: Молодий буковинець

Її янголи рятують діток: чернівчанка потрапила в рейтинг 11-ти українок, які роблять світ кращим

Серед жінок-науковців, волонтерок, мисткинь є художниця Юлія Косівчук, яка тепер живе в Америці. Вона малює янголів і продає через Інтернет, а кошти відсилає на потреби Чернівецького Центру доброти для мами і дитини

Мисткиня розповіла, що 2014-го, перебюуваючи з родиною у США, почала малювати мультяшних чоловічків, які несуть позитивний настрій, і роздаровувала друзям, бо вони їм подобалися.

А якось побачила пост волонтерки з рідних Чернівців Марти Левченко, яка допомаає дітям та мамам. Вона писала про допомогу трирічній дівчинці, яка хворіла на рак. Юлія вирішила виставити на аукціон одну зі своїх картин з янголом. Позитивна робота одразу продалася. Ця подія була переворотом для мисткині. А янголи стали народжуватися один за одним.

Чоловічки з крилами стали надією для хворих дітей, оптимістичними подарунками та ліками від депресії.

«Це має бути просто, як малюнок дитини, він має бути позитивний, веселий, яскравий», - пояснює художниця, яка вже створила понад 600 антидепресантів із крилами. Вона все малює янголів і продає у соцмережах, а гроші відсилає для допомоги жінкам та дітям у Чернівцях.

– В Америці дуже багато благодійників, які допомагають хворим американським дітям, а я хочу підтримати земляків, – каже Юлія. Завдяки янголам вона вже перерахувала на благодійництво майже 9 тисяч доларів.

А якось побачила пост волонтерки з рідних Чернівців Марти Левченко, яка допомаає дітям та мамам. Вона писала про допомогу трирічній дівчинці, яка хворіла на рак. Юлія вирішила виставити на аукціон одну зі своїх картин з янголом.

Позитивні янголи вдаються їй тому, що свої дітки щодня дарують усмішку, чоловік Ростислав підтримує і каже, що сам щасливий спостерігати, як радіє дружина, коли продаються її картини, бо ж покупці перераховують кошти хворим діткам.

Яскраві крилаті чоловічки вже з’явилися і в книжках – Юлія Косівчук видала дві збірки українською та англійською мовами. Тисячі історій хворих діток стали джерелом натхнення для їх створення. Авторка гортає яскраву книжечку: «Віта, сестричка сонячних янголів». «Дівчинка переживала, що випало її гарне волосся. А мама розповіла, що ангел пообіцяв: коли зацвітуть кульбабки, з’явиться волоссячко», – переповідає Юлія щемливий момент.

Сьогодні вона знову малює янгола. Сині очі, кирпатий носик... Мультяшні чоловічки, які всім подобаються. Завтра намалює іншого. Ще не знає, який він буде, але точно з крилами.

Руслана ЧАЙКА. За матеріалами molbuk.ua, ukrainian.voanews.com.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel