Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На прощання Міністр культури Горохівщини презентувала волинянам компакт-диск

Дякуємо за Велику Працю, Діно Іванівно!

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

На прощання Міністр культури Горохівщини презентувала волинянам компакт-диск

29 років на ниві культури Горохівщини, 25 із яких – найвища посада керівника цієї галузі – таким життєвим букетом красива доля Діни Колесник (на фото) – вродливої жінки, ексначальника відділу культури Горохівської райдержадміністрації

Без її тонкого естетичного смаку, вишуканого літературного слова, відчуття духовної величі зазвичай у районі не відбувався жоден творчий захід, а участь іменитих  колективів Горохівщини  в обласних, всеукраїнських і міжнародних фестивалях та конкурсах завжди увінчувалася успіхами. Невичерпне натхнення Діни Колесник  презентують десятки буклетів, збірки і диски пісень самодіяльних митців району, видані й записані з її ініціативи. Її відповідальність випробувало нелегке завдання – зберегти галузь культури у найважчі для держави роки, і вона бездоганно виконала його.

Її відповідальність випробувало нелегке завдання – зберегти галузь культури у найважчі для держави роки, і вона бездоганно виконала його.

Не перелічити творчих звітів у сільських закладах культури, на яких Діна Іванівна розкрила сотні талановитих виконавців. Кожному доброзичливо відкрила двері до районної чи обласної сцен, до покликання і посад.  За  вроджений талант бути професіоналом у своїй професії, інтелігентність  і тактовність цю очільницю заслужено називали міністром культури Горохівщини, а вона не гонорилася і співала в колективах РНД «Просвіта», писала сценарії,  була господинею, порадницею, подругою.

Нещодавно в зв’язку з об’єднанням галузей освіти і культури Діна Іванівна прийняла рішення піти на заслужений відпочинок, хоча й отримала пропозицію продовжувати працювати на одній із керівних посад.

Нещодавно в зв’язку з об’єднанням галузей освіти і культури Діна Іванівна прийняла рішення піти на заслужений відпочинок, хоча й отримала пропозицію продовжувати працювати на одній із керівних посад.

Винятково вагомий внесок цієї особистості в розквіт галузі культури обласне керівництво високо оцінило на нещодавньому розширеному засіданні колегії  управління освіти, культури, з питань релігій і між національностей, що відбулося в селі Колодязному на Ковельщині. 

За багаторічну сумлінну працю на культурно-мистецькій ниві та значний внесок у розвиток української культури горохівчанці  дякувала сердечними словами і квітами від себе особисто й усіх колег-волинян начальник управління  освіти, культури, з питань релігій і міжнаціональностей облдержадміністрації Ольга Чубара. Під бурхливі оплески за високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток та популяризацію культурно-мистецької спадщини краю  Діну Колесник  нагороджено Подякою голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка.

Дякуємо за Велику Працю, Діно Іванівно!
Дякуємо за Велику Працю, Діно Іванівно!

 У ці дні Горохівщина радіє  гарній новині: музичну скарбницю Горохівщини збагатив компакт-диск творів заслуженого працівника культури України, композитора Петра Старушика «Тобі, Україно, молитва душі», виданий у Рівному з ініціативи Діни Колесник.

Ініціаторка розповіла, що до нього увійшло 20 творів митця на вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Діани Радчук, духовні твори та українські народні пісні в обробці Петра Старушика  у виконанні народного аматорського камерного  хору «Дзвони» РНД «Просвіта», який Петро Пилипович  створив 20 років тому і яким керував, а також у виконанні народної аматорської капели бандуристів РНД «Просвіта» (керівник Тамара Мельник). 

Диски будуть передані для використання в роботі музичним школам району, клубним та іншим установам. Діна Іванівна адресувала щиру вдячність за сприяння у виданні компакт-дисків, надання спонсорської допомоги Горохівському міському голові Вікторові Годику і керівникові ТзОВ «Городище, заслуженому працівникові сільського господарства України Анатолієві Никонюку.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel