Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку провели автомобільний хресний хід у зв’язку з епідемією коронавірусу

Священнослужителі зі святою водою об’їхали місто.

pravoslavna.volyn.ua

У Луцьку провели автомобільний хресний хід у зв’язку з епідемією коронавірусу

У понеділок з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, священники УПЦ (МП) здійснили молитовний автопробіг

Його очолив настоятель кафедрального собору прот. Володимир Яцишин, йому співслужили благочинний Луцького кафедрального округу прот. Вадим Лебедь та клірики храму Всіх Святих землі Волинської.

 

 Перед початком хресного ходу у кафедральному соборі був відслужений молебень з читанням прохань і молитви «Під час згубної пошесті і смертоносної хвороби».

 

 Опісля священнослужителі об’їхали межі міста з іконами Божої Матері «Всецариця», святителя Миколая Чудотворця з частицею мощей, хрестом, який був винесений на храм у Хрестопоклонну неділю, та з ковчегом мощей багатьох преподобних Києво-Печерських.

Також прот. Володимир окроплював святою водою усі ті місця у яких зупинялись хрестоходці.

Під час хресного ходу священники зупинялися біля поклонних хрестів, які знаходяться при в’їзді у місто з усіх дорожніх напрямків, щоб осінити святинями обласний центр Волині та звершити молитви задля того, аби місто оминули всілякі смертоності хвороби.

 

 Також прот. Володимир окроплював святою водою усі ті місця у яких зупинялись хрестоходці.

 

 Традиція проведення хресних ходів у дні тих чи інших лих утвердилася в Візантії. Духовенство і віруючі обходили будинки і вулиці, закликаючи Господа і святих на допомогу. Сьогодні ми особливо потребуємо допомоги Божої, тому вся Православна Церква посилила молитву, сподіваючись, що Господь не залишить своєю милістю нашу країну і все людство.

Джерело: Волинська єпархія УПЦ (МП)
Telegram Channel