Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В регіони передадуть медикаменти для лікування важких хворих від COVID-19

Україна планує продовжити закупівлі протималярійних препаратів для лікування коронавірусу.

24 канал.

В регіони передадуть медикаменти для лікування важких хворих від COVID-19

750 упаковок плаквеніла залишать для потреб Києва

В регіони України 3 квітня відправили 2250 упаковок препарату «Плаквеніл», який використовують при важких і вкрай важких формах коронавірсної хвороби. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає «Дзеркало тижня».

«У нас вже готовий відповідний розподіл. Нам передали 3 тис. упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються в Києві для швидкого реагування. Буде фізично підписаний договір з «Укрмедпостач», і ліки поїдуть в області», - зазначив Степанов.

За словами міністра, «Плаквеніл» є одним з декількох препаратів, діючу речовину якого застосовують для лікування пацієнтів з коронавірусом. Міністерство охорони здоров'я веде переговори з іншими компаніями щодо постачання цього препарату.

Глава МОЗ зазначив, що наступного тижня Україна отримає таку кількість цих ліків, яка потенційно дозволить лікувати до 20 000 пацієнтів.

«Зауважимо, будь-яке використання цього лікарського засобу в лікуванні COVID-19 вважається використанням поза зареєстрованих показань - off-label (тобто при відсутності такого затвердженого свідчення, як хвороба, викликана COVID-19, в інструкції для медичного застосування). Препарат не рекомендується купувати в аптеках без рецепта лікаря. Самолікування може бути небезпечним для здоров'я людей», - додають у Міністерстві. Глава МОЗ зазначив, що наступного тижня Україна отримає таку кількість цих ліків, яка потенційно дозволить лікувати до 20 000 пацієнтів.

В Офісі президента також пообіцяли розвезти у лікарні 12 тисяч багаторазових захисних костюмів для лікарів.

Telegram Channel