Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рибних браконьєрів «здали» не байдужі громадяни

Збитки становлять близько 8 тисяч гривень.

Волинський рибоохоронний патруль.

Рибних браконьєрів «здали» не байдужі громадяни

Днями до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужих рибалок про грубе порушення правил рибальства на оз. Лука, поблизу с. Самари Ратнівського району

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на місце правопорушення. До рибпатрульних також долучилися інспектор відділу прикордонної служби «Самари» та представник місцевого УТМР. На місці вчинення правопорушення зібралися місцеві активісти, які декілька років охороняють дану водойму.

Рейдова група спільно з місцевими жителями викрили трьох порушників, які здійснювали підводне полювання гарпунними рушницями в нічний час. Підводні мисливці встигли виловити 19 кг риби, а саме: щука – 21 екз., окунь – 6 екз., краснопіпка – 5 екз., лящ – 1 екз. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 7 752 грн.

 

 «Оскільки дане правопорушення здійснене у нерестовий період на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Ратнівського відділу поліції для встановлення наявності кримінального злочину. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження», - прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Підводні мисливці встигли виловити 19 кг риби, а саме: щука – 21 екз., окунь – 6 екз., краснопіпка – 5 екз., лящ – 1 екз. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 7 752 грн.

Волинський рибоохоронний патруль вдячний місцевим жителям за активну позицію, небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

 

 Довідкова інформація:
Стаття 249 КК України (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом) карається штрафом у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
Telegram Channel