Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На територіях Пнівненської та Броницької сільрад горіли торфополя

Подбайте про довкілля!

Фото: vartonews.com.ua

На територіях Пнівненської та Броницької сільрад горіли торфополя

Про активізацію роботи з недопущення спалювання сухої рослинності говорили під час наради, яку скликало керівництво Камінь-Каширського району

– Із настанням відносно теплої та сухої погоди люди активно почали прибирати власні присадибні ділянки, спалюючи залишки трави не лише на своїй території, а й на відкритій місцевості. Не зважаючи на численні застереження, населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки, що й призводить до прикрих наслідків. Так, нещодавно було виявлено загоряння торфополів на територіях Пнівненської та Броницької сільських рад. На щастя, пожежі вдалося вчасно ліквідувати та запобігти поширенню вогню на більшу територію, – зазначив начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Андрій Багнюк.

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не спалюйте суху траву, залишки рослинності та сміття, не провокуйте таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.

Тож учасники наради обговорили координацію спільних дій влади, органів поліції, лісової охорони та рятувальників щодо оперативного реагування у разі випадків підпалу рослинності та покарання винних осіб. Для цього активізує роботу оперативний штаб і відповідні мобільні групи, які щоденно проводитимуть об’їзд населених пунктів району із рейдовими перевірками. Разом з тим, до цієї роботи залучатимуть й сільських голів.

«Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не спалюйте суху траву, залишки рослинності та сміття, не провокуйте таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю. Будьте свідомими! Пам’ятайте, що несанкціоноване випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність!»,– про це йдеться на сайті Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Нагадаємо, учора сталася велика пожежа у селі Сваловичі. Вогонь був такої сили, що язики його сягали довжини 5 – 10 метрів, тож полум’я перекинулося сюди через річку Прип’ять. А у неділю мешканці Дубової, що поблизу Ковеля, самотужки боролися із займанням у лісі.

Telegram Channel