Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Кабмін дозволив українцям під час карантину крутити педалі

Тож маємо право пересуватися не тільки "Пішкарусом"!

Фото: УНІАН

Кабмін дозволив українцям під час карантину крутити педалі

Велосипедом користуватися таки можна!

Вже кілька тижнів в Україні діють суттєві обмеження, пов'язані з карантином. Запроваджено їх з метою недопущення поширення коронавірусу шляхом масових контактів між людьми у громадських місцях. Значні зміни, як мінімум, до 24 квітня, діють у сфері пасажирських перевезень. Громадський транспорт працює в обмеженому режимі, а пускають до нього виключно за перепустками. Їх видають медикам, рятувальникам, поліції та представникам інших критично важливих професій.

Для цього люди нерідко використовують велосипеди, кількість яких на вулицях помітно збільшилася.

У зв'язку з цим багато українців були змушені звести до мінімуму власне пересування по вулицях. Але, без крайньої потреби все ж не обійтися. Багатьом потрібно відвідати магазини, супермаркети, аптеки тощо. Для цього люди нерідко використовують велосипеди, кількість яких на вулицях помітно збільшилася. Наскільки законно використання велосипеда під час карантину, розбирався УНІАН.

Транспорт під час карантину: що заборонено:

регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні;

перевезення пасажирів метрополітенами Києва, Харкова та Дніпра;

перевезення пасажирів залізничним транспортом;

регулярні авіарейси у внутрішньому та міжнародному сполученні.

Водночас, в одному зі своїх недавніх рішень Кабмін змінив попередню постанову, дозволивши українцям пересуватися на велосипедах. Зокрема, з початку квітня в Україні дозволили діяльність з продажу, оренди, техобслуговування та ремонту транспортних засобів, у тому числі - велосипедів.

Слід зазначити, що під час карантину, враховуючи потребу максимального уникнення контактів, одним з варіантів пересування по місту в разі крайньої необхідності став велосипед, оскільки велосипедист не взаємодіє з іншими людьми й контактними поверхнями під час поїздки.

«Слід зазначити, що під час карантину, враховуючи потребу максимального уникнення контактів, одним з варіантів пересування по місту в разі крайньої необхідності став велосипед, оскільки велосипедист не взаємодіє з іншими людьми й контактними поверхнями під час поїздки», - повідомили 3 квітня у прес-службі Міністерства енергетики та захисту середовища.

При цьому у відомстві порадили дотримуватися максимальної самоізоляції в період карантину.

Український сервіс OLX розповів, які товари викликали найбільший інтерес у користувачів платформи в березні, спираючись на відгуки на відповідні оголошення унікальних відвідувачів. Серед тих товарів, які найбільш цікавили українців, значаться велосипеди.

Нових оголошень про продаж велотранспорту за останній тиждень місяця стало на 23% більше у порівнянні з першою. А кількість зацікавлених у купівлі користувачів зросла на 70%. Нових оголошень про продаж мотоциклів в кінці березня стало на 9,5% більше, якщо порівнювати з його початком, а кількість унікальних відгуків зросла на третину.

Telegram Channel