Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Горохівщині двоє мистецьких стипендіатів

Акомпаніатор РНД «Просвіта», керівник народного аматорського ансамблю «Надія» Олександр Навроцький.

Фото Лесі Влашинець.

На Горохівщині двоє мистецьких стипендіатів

Відзначені Петро Старушик та Олександр Навроцький

Цьогоріч мистецьку стипендію голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка отримує самодіяльний поет і композитор Горохівщини, заслужений  працівник культури України, засновник й донедавна керівник народного аматорського хору «Дзвони»   Петро Старушик, а від голови обласної ради Ірини Вахович – музикант Олександр Навроцький.  Зі слів головного спеціаліста Горохівського відділу освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації Марії Пилип’юк,  спершу про ці високі нагороди клопотало  районне керівництво галузі культури. Його підтримав комітет із присудження персональних стипендій управління культури з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації.

Зіркові досягнення  ветерана галузі культури Петра Старушика відомі волинянам. Без улюбленця ж районної та обласної сцен, акомпаніатора РНД «Просвіта», керівника народного аматорського ансамблю «Надія» Горохівського ТПО УТОС Олександра Навроцького  на Горохівщині протягом десятків років теж не відбувався жоден мистецький захід.

У свій час пан Олександр, скромний і доброзичливий чоловік, був визнаний найкращим акомпаніатором Всеукраїнського фестивалю «Кримська весна». Усім, хто хоч раз бачив чи має за честь зватися другом Олександра Євгеновича, важко уявити його без баяна. Музикант розповідає, що без нього не мислив себе змалку: «Марив спершу гармошкою, слухаючи, як грають на ній дідусі, дядьки. Щойно чиїсь пальці «проходилися» по клавіатурі – аж перехоплювало дух».

Він зумів здійснити свою мрію – навчитися професіональній грі. Тепер баян у руках музиканта звучить настільки  віртуозно, так щиро, наче зізнається в найпалкіших почуттях, і так неповторно, як кожен дарований Богом день.

Олександра Євгеновича не можна не поважати за людяність і чуйність, за порядність і безкорисливу вдачу.  Його доленька щедра піснями й мелодіями, як  весна – цвітом. Він завжди усміхається кожній людині так світло і приязно, ніби рідній, хоча й на життєвій дорозі довелося  зустріти багато невеселих годин.  Розповісти про те, як гідно йде нею, дасть Бог, матимемо невдовзі чудову нагоду: 15 травня  Олександр Навроцький зустріне своє 70-річчя. А наразі з найгарнішими вітаннями Горохівщина радіє за обох мистецьких стипендіантів. Зіркові досягнення  ветерана галузі культури Петра Старушика відомі волинянам. Без улюбленця ж районної та обласної сцен, акомпаніатора РНД «Просвіта», керівника народного аматорського ансамблю «Надія» Горохівського ТПО УТОС Олександра Навроцького  на Горохівщині протягом десятків років теж не відбувався жоден мистецький захід.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel