Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Ратному буревій наробив лиха

Вулиця Центральна була вкрита уламками шиферу та кусками руберойду.

Фото Валентини БОРЗОВЕЦЬ.

У Ратному буревій наробив лиха

Розкрило кілька будівель, уламками шиферу пошкодило три автомобілі, зокрема в одному з них пробило дах

Всього 3-4 хвилини, і все стишилось. Найбільше погосподарював шквал на даху триповерхового приміщення Волинської філії ПАТ «Укртелеком», яке в центрі селища, і котре, до речі, вже потерпало від буревію років із п’ятнадцять тому.

Окремі очевидці порівнювали його силу з гарматним пострілом, бо до цього йшов невеликий дощ, трохи погримувало, а ж раптом зірвався вітер та ще й такої сили!

Шифер летів з приміщення «Укртелекому» і трощив все, що траплялося на шляху. Богу дякувати, що в цей час на місці розгулу буревію не було людей. А ось машини, які стояли поряд на дорозі, від його уламків були пошкоджені, принаймні нам відомо про дві іномарки. В одній з них навіть пробило дах. Вибило переднє скло і ще в одному автомобілі, який був неподалік.  

Шифер летів з приміщення «Укртелекому» і трощив все, що траплялося на шляху. Богу дякувати, що в цей час на місці розгулу буревію не було людей.

Кажуть, що шифер долетів навіть до Ратнівської школи №2, яка трохи на віддалі, і вибив у приміщенні вікно. Вітер  зняв ще декілька шиферин із цього навчального закладу та гаражного приміщення «Укртелекому», гаража і квартири, що поряд – на території пожежної частини. Потерпіли також окремі будинки та господарські споруди ратнівчан, в одній з яких навіть повалило фронтон.


Так виглядає дах відділення «Укртелекому» після буревію.
 

У цілому ж на Ратнівщині йшов невеликий дощ, трохи погримувало і декілька разів блиснуло. За інформацією завідувача сектору з питань цивільного захисту Ратнівської РДА Сергія Бойка, в жодній сільській раді та ОТГ району такого сильного вітру, як в Ратному, не було.

У Ратному ж на вулиці Центральній, яка була вкрита уламками шиферу та кусками руберойду, деякий час був ускладнений рух автотранспорту – працівники комунальної служби ліквідовували наслідки негоди.


Вітер наробив біди в селищі.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel