Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
ГУЛАГ не зламав: 93 день народження відзначає зв’язкова УПА з Волині (Фото)

Ганна Зелена і нині позицію націоналіста висловлює сміливо і відкрито.

Фото з фейсбук-сторінки Ігоря ВЕРЧУКА.

ГУЛАГ не зламав: 93 день народження відзначає зв’язкова УПА з Волині (Фото)

Сьогодні жителька села Скулин Ковельського району Ганна Зелена, яка була зв’язковою командира УПА-Північ Клима Савура і 10 років відсиділа у таборах, приймає вітання

 

 Сьогодні святкує свій 93 день народження наш ідейний наставник, зв’язкова Української Повстанскої Армії, учасник Норильського повстання, багатолітній в’язень сталінських таборів Ганна Йонівна Зелена «Гива».

Свою позицію націоналіста Йонівна висловлює сміливо і відкрито.

«Жінка надзвичайно сильної вдачі, оптиміст та життєлюб, невтомний борець за кращу долю України. Свою позицію націоналіста Йонівна висловлює сміливо і відкрито. Років вісім тому, Володимиру Кравчуку вдалось вмовити Йонівну поїхати в Моршин на оздоровлення. Все було б добре, але в їдальні за одним столом з повстанкою сиділа якась пані зі сходу, що весь час висловлювала незадоволення всім українським. Йонівна потерпіла це один деньок, а на другий дала публічно чортів цій пані, мовляв живеш на українській землі, їси український хліб, лікуєшся в українських лікарів та ще й клянеш все українське. Мусили головного лікаря викликати щоб втихомирити конфлікт, але після цього ту пані десь здуло. То ж хочемо побажати, щоб ще багато років в доброму здоров’ї тримала високо національний стяг ( він, до речі, в неї одної на ціле село палахкотить над хатою)», - написав волонтер Ігор Верчук.

Telegram Channel