Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Пасічник з волинського лісництва Петро Кузюк: «Перший мед – це цвітіння вільхи та ліщина»

У розпалі – весняно-літній бджолиний сезон.

Фото ВОУЛМГ.

Пасічник з волинського лісництва Петро Кузюк: «Перший мед – це цвітіння вільхи та ліщина»

В Губинському лісництві ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» діє пасіка, створена ще в 60-х роках

Пасіка в Губинському лісництві ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» нині налічує 70 бджолосімей. Місцевий пасічник Петро Кузюк розповідає, що зимовий період для бджіл завершується виставленням вуликів на пасічну садибу. Про це інформує пресслужба Волинського облуправління лісового та мисливського господарства.

У розпалі – весняно-літній бджолиний сезон. Це для бджоляра гаряча пора: він за короткий термін повинен виконати ряд найважливіших робіт. Основне завдання весняних робіт на пасіці полягає в тому, щоб усунути несприятливі наслідки зимівлі бджіл і створити найкращі умови для вирощування сильних сімей.

Основне завдання весняних робіт на пасіці полягає в тому, щоб усунути несприятливі наслідки зимівлі бджіл і створити найкращі умови для вирощування сильних сімей.

 

 «Весняну ревізію ми зробили місяць тому. Тижнів 2 назад поставили підкормку. Зараз період, коли старі бджоли відмирають, а молоді майже не народилися, хіба частково. Це найскладніший час. Якщо погода сприяє, не надто холодно, то бджоли ще будуть розмножуватись, але обов’язково їм треба ставити підкормку, яку ми робимо самі. Крім того, також обов’язково додаємо препарати від нозематозу, з профілактичною метою, – наголошує пасічник і додає: – Наступний крок – поскорочувати гнізда до мінімуму. Це робиться для того, щоб бджілкам було тепло. Зайві рамки забираємо, ретельно утепляємо гнізда –і чекаємо. Якщо погода добра, то треба пильнувати і доставляти рамки. Перший мед – це цвітіння вільхи та ліщина. При хорошій погоді зацвітає клен, береза, медунка, інші квітки. Перший мед – найліпший!»

Варто зазначити, що пасіка в Губинському лісництві ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» створена ще в 60-х роках. Це для тутешніх лісівників – славна солодка традиція, яку точно надалі берегтимуть та розвиватимуть.

 

 

Telegram Channel