Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Є величезна кількість доказів походження коронавірусу з китайської лабораторії - Помпео

Майк Помпео.

Фото НВ.

Є величезна кількість доказів походження коронавірусу з китайської лабораторії - Помпео

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що існує «величезна» кількість доказів того, що джерелом коронавірусу COVID-19 є Уханьський інститут вірусології

Про це він заявив в ефірі ABC This Week, пише НВ.

«Є величезні докази того, що саме з цього (Уханський лабораторії - ред.) і почалося», - сказав він і заявив, що витоки вірусів в результаті аварій в китайських лабораторіях відбувалися і раніше.

Чіткої відповіді на питання чи має вірус штучне походження Помпео не дав. «Здається, кращі експерти зараз думають, що це справа рук людини. У мене немає причин не вірити цьому», - сказав він.

«Є величезні докази того, що саме з цього (Уханський лабораторії - ред.) і почалося».

Водночас у відповідь на уточнення про заяву американської розвідки, в якій сказано, що вчені сходяться на тому, що вірус не був створений людиною або генномодифікованим, він відповів: «Це так. Я згоден з цим».

Також Помпео ухилився від питання, чи міг «витік» вірусу бути навмисним.

Водночас він наголосив, що Китай винен в тому, що довго приховував інформацію про спалах і до сих пір не допускає західних фахівців розслідувати походження вірусу.

Президент США Дональд Трамп раніше також заявляв, що бачив докази того, що коронавірус COVID-19 був штучно створений  в лабораторії в китайському місті Ухань.

Telegram Channel