Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Ветеран Волинського радіо Василь Федчук: «А чому хочуть скоротити мовлення? Мало їм зарплати у 200 тисяч гривень?»

Василь Володимирович – один із найактивніших лобістів місцевого радіомовлення на Волині.

Фото із сторінки Василя Федчука у Facebook.

Ветеран Волинського радіо Василь Федчук: «А чому хочуть скоротити мовлення? Мало їм зарплати у 200 тисяч гривень?»

10 травня 1940 року в ефірі вперше прозвучало - «Говорить Луцьк!»

Своє 80-річчя Волинське радіо відзначає на тлі чуток про суттєве скорочення обсягів мовлення. Чи не найактивніше намагаються протидіяти такій оптимізації ветерани медійної сфери.

Заслужений журналіст України Василь Федчук 45 років присвятив роботі на місцевому радіо, левову частину цього часу був його керівником. У коментарі для volyn.com.ua він розповів, що продовжує боротися за збереження радіомовлення на Волині.

А чому хочуть скоротити обсяги мовлення? Мало їм зарплати у 200 тисяч гривень, коли місцеві журналісти отримують 6 – 8 тисяч гривень?

– Ми із 1972 року десять літ добивалися розширення ефірного часу для власних передач, бо було лише тридцять хвилин, а отримали дві з половиною години. Мали змогу створювати програми для різних категорій населення та вікових груп: школярів, ветеранів, військових, літераторів, музикантів. А нині фактично залишилися лише новини. Журналісти не мають змоги їздити у відрядження. Ми виходили на мітинг проти скорочення мовлення, – розповів Василь Федчук. Ветеран найбільше претензій висловлює до нинішнього керівництва «Суспільного», зокрема Зураба Аласанії.

«А чому хочуть скоротити обсяги мовлення? Мало їм зарплати у 200 тисяч гривень, коли місцеві коресподенти отримують 6 – 8 тисяч гривень?», – запитує Василь Володимирович.

Як вихід із ситуації, журналіст пропонує фінансувати обласне радіо з місцевого бюджету, але не вірить, що найближчим часом це вдасться реалізувати.

Нагадаємо, у лютому в різних містах України відбулися протести журналістів проти можливого скорочення ефірного часу для телевізійних та радіопрограм власного виробництва в обласних філіях «Суспільного».

Telegram Channel