Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Фото з ветеранами АТО, але без облич, відзначене золотою медаллю на міжнародному фотоконкурсі

Світлина зроблена під час маршу ветеранів АТО у Києві на Покрову 2019 року.

Фото Андрія Дубчака.

Фото з ветеранами АТО, але без облич, відзначене золотою медаллю на міжнародному фотоконкурсі

Журі вразила хода українських воїнів

У конкурсі відзначили фронтові кадри українського фотокореспондента Андрія Дубчака. Про це сам він написав у Facebook, інформує сайт «Детектор. Медіа».

«У День перемоги над нацизмом дізнався, що отримав нагороди у міжнародному фотоконкурсі LifePressFoto-2020 саме за фронтові кадри про збройну агресію РФ проти України. Золоту медаль у номінації «Гарячі новини (одиночне фото)» отримав за цей кадр: «Ветерани АТО під час маршу «Ні капітуляції» на Покрову та День захисника України», - йдеться в повідомленні.

«У День перемоги над нацизмом дізнався, що отримав нагороди у міжнародному фотоконкурсі LifePressFoto-2020 саме за фронтові кадри про збройну агресію РФ проти України. Золоту медаль у номінації «Гарячі новини (одиночне фото)» отримав за цей кадр: «Ветерани АТО під час маршу «Ні капітуляції» на Покрови та День захисника України. У марші взяло участь близько 12 тисяч чоловік. Київ, 14 жовтня 2019 року»», - йдеться в повідомленні.

У цій же номінації інші нагороди – срібну та бронзову медалі – отримали фотографи Peleckis Paulius «Lithuania election night» (Литва) та Сергій Гудак «На межі» (Україна), зазначає «Радіо Свобода».

Також Андрій Дубчак отримав диплом Національної спілкі фотохудожників України у номінації «Гарячі новини (фотонарис, серія фото)» за серію фото з репортажу «Одразу після обстрілу. Золоте-4, Оріхове, Новотошківське».

Конкурс відкритий для всіх фотографів-репортерів світу.

Організатори називають метою проєкту «популяризацію документальної фотографії та затвердження її значущості в сучасному світі, важливість збереження її достовірності та правдивості, просвітницьку роль».

Telegram Channel